Eğitim

YÖK'ten Yeni Hizmet! Okul Tanıma Belgeleri e- Devlet'e Taşındı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yeni bir hizmet devreye sokuldu.

Ülke dışında bulunan üniversiteler eğitim almak isteyenlerin gidecekleri söz konusu yükseköğretim kurumu ve programlarının gösterildiği “oku tanıma belgesinin” e- devlet üzerinden görüntülenebileceği açıklandı.

YÖK dijitalleşme kapsamında yaptığı çalışmalarda sona geldi ve sistemi erişime açtı.

Ayrıca daha önceki süreçte yurt dışında bulunan yükseköğretim kurumlarının tanınıp tanınmadığıyla alakalı olarak talep edilen belgeler, kişilerin ıslak imzalı başvuru dilekçeleri elden veya e- posta yolu ile YÖK’e sunulmaktaydı.

BAŞVURU ÜCRETİ ALINMAYACAK

Diğer yandan günlük ortama 75 ve yıl içerisinde ise yaklaşık olarak 27 bin öğrencinin başvuruda bulunduğu söz konusu “okul tanıma belgesi” e- devlet üzerinden alınırken başvuru ücreti talep edilmeyecek.

Belgenin e-Devlet sistemi üzerinden alınabilmesiyle birlikte, hem YÖK hem de başvuru sahipleri açısından maliyet ve zaman tasarrufu da sağlanmış olacak.

YÖK ayrıca e- devlet aracılığıyla “üniversite e-Kayıt”, “öğrenci belgesi sorgulama ve doğrulama”, “öğretim elemanı belgesi sorgulama ve doğrulama”, “yükseköğretim mezun belgesi sorgulama ve doğrulama”, “elektronik belge yönetim sistemi evrak doğrulama” ile “tez tarama” hizmetleri sunmakta.

Kamupersoneli.ne