Eğitim

YÖK'ten YKS İle Yerleşip Kayıt Yaptırmayan Öğrencilere Ek Kayıt Müjdesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), resmi internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda ek yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptıramayan öğrencilere yönelik bir duyuru yayımladı. 

YÖK tarafından ”2018 YKS Ek Yerleştirme Sonucu Kayıt Yaptıramayanlara Ek Kayıt Fırsatı” başlığıyla yayımlanan duyuru detayları şu yönde,

2018 YKS EK YERLEŞTİRME ÖĞRENCİLERİNE MAZERET KAYDI MÜJDESİ

YÖK tarafından yayımlanan duyuru metninde YKS ek tercihlerinde kazandığı halde kayıt yaptırmayan adaylara ek tercih hakkı sunulduğu açıklandı. Bu tercih sürecinde kayıt yaptırmak isteuen öğrencilerin izleyeceği sürece dair bilgilerin yer aldığı duyuruda  adayların yapmaları gereken işlemlerde belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuruyu sizlerle paylaşıyoruz. 

YÖK Tarafından Yayımlanan Duyuru Metni

10 Ekim 2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2018 YKS ek yerleştirme sonucu kayıt yaptıramayan adaylara mazeret kaydı için ek süre tanınmasına ilişkin karar alındı.

Bu karara göre ilgili yılın YKS kılavuzlarında yayımlanan kayıt tarihlerinde kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin sona ermesinden itibaren 3 hafta içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurabilecek. Bu çerçevede, 2018 YKS ek yerleştirme sonucunda kayıt yaptıramayan adayların, 26 Ekim 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar mazeretlerini belirten belgeleri ile birlikte ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekecek.

Başvuru sonucu adayın mazeretinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilmesi ve mazeretin kabul edilmesi sonucu kaydının yapılmasına karar verilebileceği ve üçüncü haftanın son günü mesai bitiminden sonra başvuru yapanların başvurularının değerlendirilmeyerek kayıtlarının yapılmayacağı alınan karar sonucu belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA