Eğitim

YÖK Üniversiteli İşsizler İçin Harekete Geçti

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite mezunlarının işsizliğinin önüne geçmek için ilgili kurumlar ve iş dünyası ile harekete geçeceklerini açıkladı.

YÖK Başkanı Saraç, üniversite mezunları işsizlere ilişkin: “Türkiye’de üniversite mezunu işsizlerin sayısındaki artışın önüne geçmek amacıyla yönetmelikleri yayımlanan iki kurulda, bakanlıklar, diğer kurumlar ve iş dünyası ile birlikte hareket edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu” ile “Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu”na ilişkin yönetmelikler kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalar da yapan Saraç: Üniversiteli işsizler ile ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlardaki iş gücü yetersizliği, ülkenin yakın dönemde önündeki en önemli çözümlenmesi gereken öncelikli konular arasında yer alacak.

Mezun-istihdam ilişkisi, ülkenin küresel rekabeti açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Türkiye’de üniversite mezunu işsizlerin sayısındaki artışın önüne geçmek amacıyla yönetmelikleri yayımlanan Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu ile Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu’nda, bakanlıklar, diğer kurumlar ve TOBB aracılığıyla da iş dünyası ile birlikte hareket edeceğiz. Böylece ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü ortaya çıkararak üniversitelerimizle ilgili planlamaları da bu ihtiyaca göre yapacağız.” dedi.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARININ BELİRLENMESİ

Üniversite kontenjanlarının ve yeni açılacak yükseköğretim programlarının belirlenmesi konusunun, YÖK’ün tek başına yüklenebileceği sorumluluk olmadığını vurgulayan Saraç, “Bu kurullar ile YÖK’ün kontenjan planlaması, diğer paydaşların da görüşü alınarak daha rasyonel ve katılımcı bir şekilde yapılabilecek.” sözlerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. TÜM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN DİREKT ULAŞABİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAKANLIĞI TÜM ÜNİVERSİTELERİN FAKÜLTELERİN YERLEŞKESİ İÇERİSİNE İŞKUR BÜROSU AÇMALI BENCE ÇIKIŞ NOKTASI BURASI, SEMİNERLER ETKİNLİKLER OLUYOR AMA O ANLIK ÖTESİ YOK, ANINDA ULAŞMADIKTAN SONRA 365 GÜN ETKİNLİK OLSA FAYDA ETMEZ