Eğitim

YÖK'ten MYO Çalışması (Kontenjanlar Özel Sektör ve Kamuya Göre Belirlenecek)

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), meslek yüksek öğretim okullarının sıkıntıları üzerine bir çalıştay düzenledi. Meslek yüksek okullarında yaşanan sorunlar ve sistemin daha iyi hale getirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya Yükseköğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç’ta katıldı.

YÖK tarafından düzenlenen çalıştayda, MYO sorunlarının çözüme kavuşturulmasına ilişkin bir kurulun kurulduğu bildirildi. 

YÖK’TEN MYO ÇALIŞTAYI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından meslek yüksekokullarının mevcut durumunun görüşülmesi amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla “Yükseköğretimden Endüstriye: Nitelikli İnsan Gücü Çalıştayı “düzenlendi. Söz konusu çalıştayda Meslek Yüksekokullarının (MYO) mevcut durumun geliştirilmesi ile ilgili görüşmeler yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmelerde akademisyen, idari personel ve sektörden kişilerin de bulunduğu kişilerin görüşleri alındı. 

YÖK tarafından düzenlenen çalıştayda Meslek Yüksek Okullarına yönelik kontenjan planlamasına ilişkinde fikir alışverişinde bulunuldu. Kamu ve özel sektör firma temsilcilerinin görüşleri alınarak kontenjan planlamasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 

“Yükseköğretimden Endüstriye: Nitelikli İnsan Gücü Çalıştayı” kapsamında yapılan görüşmelerde “Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu”; meslek yüksekokulları ve programların açılmasına yönelik standartların belirlenmesi, mevcut programların geliştirilmesi, izlenmesi, mezunların istihdamı ile lisans tamamlama süreçlerine ilişkin görüş ve önerilerde bulunacak. Ayrıca söz konusu çalıştayda meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere, lisans öğrencilerine sunulan ikinci ana dal diploma programına devam hakkı da verildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA