Eğitim

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Başvuru Ücretleri ÖSYM Tarafından Açıklandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada bu yıl ilk kez uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvuru ücretleri belirtildi. Peki YKS başvuru ücretleri ne kadar oldu? Tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURU ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Üniversiteye girişte Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23 Haziran 2018 tarihine uygulanacak. Birinci oturum olan TYT yani Temel Yeterlilik Testi ilk oturum olacak ve 23 Haziran’da uygulanacak. Bunun yanı sıra 24 Haziran 2018 tarihinde Alan Yeterlilik Testi uygulanacak ve aynı gün öğleden sonra Yabancı Dil Sınavı yapılacak. Bu sınavların başvuru ücretleri ise ÖSYYM tarafından açıklandı. Buna göre her sınav için 50’şer TL başvuru ücreti alınacak.

İKİ OTURUM İÇİN 100 TL ÖDENECEK

Geçtiğimiz yıl bir üniversite adayı YGS ve LYS oturumlarına katılıyordu. Bu kapsamda aday YGS oturumu ile LYS oturumlarında dil sınavları hariç dört oturum için 220 TL başvuru ücreti ödüyordu. Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yeni başvuru ücretleri belirlendi. Buna göre bu yıl adaylar YSK Temel Yeterlilik Testi ile Alan Yeterlilik Testi olmak iki oturum için 100 TL başvuru ücreti ödeyecek.

Konu ile ilgili olarak ayrıntılar geldiğinde ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ösym işlevini yitirdi, tamamen öğrenciyi sömürme adına kurulmuş bir ticarethaneye dönüşmüş durumda, buna dur demek gerekiyor, bu soyguna tahammülümüz kalmadı

  2. Soygun demissiniz YGS ve LYS in tüm oturumlarında girildiğinde 220 lira olan ücret 100 liraya düşürülmüş aldığınız hizmet karşılığı verdiğiniz ücret az bile