Ekonomi

1 Mayıs'ta Çalışan İşçiler Ne Kadar Mesai Ücreti Alır? Mesai Ücreti Hesaplama Nasıl Yapılır?

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri Hakkında Kanunu içerisinde bulunan detaylara göre; 29 Ekim Ulusal Bayram ve 29 Ekim günü özel işyerlerinin kapsama alınması zorunluolarak biliniyor.

Bunun yanı sıra 4857 sayılı İş Kanunu’nun 44. maddesi kapsamına göre ulusal bayramlar ile genel tatil günlerinde herhangi bir çalışma yapılıp, yapılmayacağıyla alakalı olarak toplu iş sözleşmesi ya da bireysel iş sözleşmeli imzalanır.

İş sözleşmelerinde herhangi bir hüküm yoksa tatil günlerinde çalışılması için işçinin çalışmaya onay vermesi gerekmektedir.

İş Kanunu’nun 47. maddesi içerisinde ise;

Genel tatil ücreti

“Madde 47 – Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde işçilerin ulusal bayram ve genel tatil ücretleri işverence işçiye ödenir.” ifadeleri yer almaktadır.

Bununla beraber 1 Mayıs’ta çalışanlara ilave ödeme yapılması zorunludur ve günlük olarak (2.500/30)= 83 Türk Lirası alan işçiye 1 Mayıs’ta çalışma yaptığı nedeniyle 83 Türk Lirası ilave ödeme gerçekleştirilmelidir.

İşçinin maaşı örnek olarak; 2.500/30)= 83 hesaplamasından yola çıkarak; 2 Bin 583 Türk Lirası olacaktır.