Ekonomi

100 Bin Gence Yazın İş İmkanı Geliyor ! Bakan Sarıeroğlu'ndan Açıklama Geldi

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu 100 bin gence yazın iş imkanı hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Sarıeroğlu’nun açıklamalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

100 BİN GENCE İŞ İMKANI

Açıklamalarında “Uzun vadeli sigorta kollarının erken başlaması. Kendi okuduğu üniversitenin bulunduğu ilde programlarımız olacak.” ifadelerine yer veren Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, 18-25 yaş arası, eğitmenlik imkanlarıyla gençleri buluşturmuş olacaklarını toplumsal konularda farkındalıklarını artırmak hem de okul hayatlarına katkı sağlamak için asgari ücret üzerinden katkı yapılacağını belirtti. 

Ayrıca Çalışma Bakanı Sarıeroğlu gençlerin bu uygulamadan 3 ay yararlanacağını 3 ayda aldıkları miktar burslarından daha yüksek bir miktara denk geleceğini ifade etti. Bu konu hakkında Bakan Sarıeroğlu’nun açıklamalarının detayları şöyle oldu:

“Uzun vadeli sigorta kollarının erken başlaması. Kendi okuduğu üniversitenin bulunduğu ilde programlarımız olacak. 18-25 yaş arası, eğitmenlik imkanlarıyla gençlerimizi buluşturmuş olacağız. Hem toplumsal konularda farkındalıklarını artırmak hem de okul hayatlarına katkı sağlamak. Asgari ücret üzerinden katkımız olacak. 3 ay faydalanacak. 3 ayda aldıkları miktar burslarından daha yüksek bir miktara denk geliyor. Bu sene itibariyle kalan döneminde yetiştirmeye çalışacağız.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA