Ekonomi

100 gram ve üzeri altın alacaklar dikkat! BDDK'dan altın alımına 1 günlük valör kararı

Türkiye’de en fazla yatırım yapılan yatırım araçlarının başında gelen altınla ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından flaş bir karar alındı.

BDDK’DAN FLAŞ ALTIN ALIMI KARARI

BDDK tarafından alınan kararda, “Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak.”  açıklaması yapıldı.

100 gram ve üzeri altın alacaklar dikkat! BDDK'dan altın alımına 1 günlük valör kararı

100 GR VE ÜZERİNDEN ALIMLARDA UYGULANACAK

Ayrıca BDDK tarafından yapılan açıklamada, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 21.05.2020 tarih ve 9033 sayılı Kararı ile; Finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen; 22.05.2020 tarihinden itibaren; gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gr ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

VALÖR NE DEMEK?

Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihtir. Kredi hesaplarına alacak geçen hareketler için işlemin yapıldığı günü takip eden ilk iş günüdür. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.