Ekonomi

100 Liralık Asgari Ücret Desteği 2018 Yılında Devam Edecek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç yapmış olduğu bir açıklama ile ilk olarak 2016 yılında uygulanmaya başlayan asgari ücret desteğinin 2018 yılında da devam edeceği duyurdu. 

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 2018 YILINDA DA DEVAM EDECEK

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, 2016 yılında başlayan asgari ücret desteğinin 2015 yılında bin lira olan asgari ücretin 2016 yılında bin 300 liraya yükseltilmesinde etkili olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz aylarda hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda 2018 yılında asgari ücret desteğine bütçe ayrılmaması nedeniyle devam edilmeyeceğinin söylendiğini aktaran Akansel Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbabak Yıldırım’ın konuya olumlu yaklaştıklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM OLUMLU YAKLAŞIM GÖSTERDİLER

Asgari ücret görüşmeleri kapsamında konunun gündeme getirildiğini ve devam kararı alındığını ifade eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç konuya ilişkin au açıklamalarda bulundu. “Desteğin miktarı konusunda belirsizlik vardı. Bunun 100 liranın altında olabileceği yönünde çeşitli duyumlar da kulağımıza geldi ama başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve Çalışma Bakanımız, rakamın 100 lira olarak devam etmesi yönünde çok olumlu bir yaklaşım gösterdiler. İşveren camiasını mutlu eden bu yaklaşımlarından dolayı kendilerine minnettarız. Çünkü bütçede olmadığı söylenen bu destek konusunda taleplerimizi dikkate aldılar.”

10 MİLYON ÇALIŞAN 1.5 MİLYON İŞVERENİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Söz konusu desteğin 10 milyon çalışanı ve 1.5 milyon işvereni yakından ilgilendirdiğini vurgulayan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç desteğin 113 lira olmasını talep ettiklerini ancak talebin dikkate alınmayıp 100 olarak belirlendiğini ifade etti.

“İşçi kesiminin, bu desteğin sadece toplu iş sözleşmesi uygulanan iş yerlerine uygulanması yönünde talepleri olmuştu. Biz de toplu sözleşme olan iş yerlerinde bu rakamın 113 lira olarak uygulanmasını istiyorduk ama iki talep de dikkate alınmadı. Mevcutta 100 liralık asgari ücret desteği tüm iş yerlerinde uygulanacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA