Ekonomi

100 Milyar TL'lik Sigorta Prim Desteği Sağlanacak!

Hükümet tarafından sürdürülebilir büyüme trendinin devam etmesi ve istihdamın artırılması adına 100 milyar liranın üzerinde yatırım hamlesi için start verildi. Söz konusu yatırımlar 22 firma tarafından 100 milyar liranın üzerinde sağlanacak. Firmalar projeleri için teşvik belgesi başvurularında bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 29 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek tören ile berabert teşvik belgeleri firmalara veriliyor. Yatırım talebinde ise sektörler olarak eneri ve petro- kimyanın yanı sıra madencilik sağlık ve tarım teknolojileri yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile 100 milyar liralık teşvik belgeleri kapsamında temeli atılacağı ifade edilen projelerle beraber destekler verilecek. Yatırımları için prim teşvikleri, gümrük vergileri, KDV istisnası dahil olmakla beraber yayırım yeri tahsis edilmesi gibi başlangıç maaliyetlerinin düşürüleceği faiz destekleri sayesinde ise kolaylıkların sağlanacağı belirtildi. Sigorta prim desteği ise 7 yıl süre ile belirlenirken bu süre yatırım altıncı bölgelerde yer alması durumunda ise 10 yıla kadar uzatılacak.

Ayrıca yine aynı bölgede bulunuyor ise 10 yıl süre dahil olmakla beraber gelir vergisi stopaj desteği verilecek. Yatırım kapsamlarında kullanılacak Türk Lirası kredilerinin faizlerinin 5 puanları para cinsinden kredilerin faizlerinin 2 puanının devlet tarafından karşılanacağı ifade edildi. Sabit yatırım tutarlarının yüzde 50’sine ulaşıncaya kadar ise yüzde 90 olarak uygulanan vergi indirimlerinin yüzde 100’e kadar çıkarılacağı duyuruldu.

Kamupersoneli.net I ANKARA