Ekonomi

1000 Lira Destek Ödemesi Yapılıyor ! e-Devlet Üzerinden Başvuru İmkanı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 lira Pandemi Sosyal Yardım ödemesi yapılıyor. Bakanlık tarafından birinci faz ve ikinci faz ödemeleri daha önce devletten sosyal yardım alan kişilere başvurusuz olarak verildi. Bunun ardından 1000 lira ödemenin üçüncü fazında vatandaşlardan başvurular alındı ve hala başvuru alınmaya devam ediliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Ayrıca başvuru yapmış olan vatandaşlar da aynı sayfa üzerinden başvuru sonuçlarını sorgulayabileceklerdir. 

BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Corona virüsü salgını kapsamında ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlara 1000 lira ödeme yapılıyor. Üçüncü faz destek ödemeleri için hala başvurular alınmaktadır. Alınan bu başvurular Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarına göre başvuruların değerlendirilmesi için bir ekip kuruldu ve bu ekip başvuruları değerlendiriyor. 

BAŞVURU GÜNLERİ

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuru yapan ve başvuru yapacak olan vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilir ve başvuru sonuçlarını sorgulayabileceklerdir. Sorgulama yapmak için arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelinmesi gerekiyor ve daha sonra ‘sorgula’ butonuna tıklanması gerekmektedir.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Bu bağlamda başvurunuzu da bu sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru İçin TIKLAYIN.