Ekonomi

1.000 TL Sosyal Pandemi Yardımı alamayanlar dikkat! Bir şans daha! 1.000 TL Pandemi Yardımı için..

Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını ülkemizde de Mart ayından itibaren görülmeye başladı. Toplumun pek çok alanı salgından ekonomik anlamda olumsuz olarak etkilendi. E-Devlet üzerinden yapılan başvurularda bazı vatandaşlar yardım alamadı. 1.000 TL pandemi ödemesi olumsuz sonuçlanan vatandaşlar için bir şans daha verildi. Detaylar haberimizde..

1000 TL SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ

Devlet, salgın döneminde vatandaşların olumsuz olarak etkilenmemesi için ekonomik yardım veriyor. Bu kapsamda 3 fazda gerçekleştirilen 1.000 TL sosyal destek ödemeleri olumsuz olarak sonuçlanan aileler de bulunuyor. Başvuru yapmasına rağmen ödeme alamayan vatandaşlar, nasıl ödeme alabileceklerini araştırıyor.

İLK İKİ FAZ ÖDEMESİ

İlk iki faz ödemesinde, sosyal yardım alan vatandaşlara ödemeler direkt olarak yapıldı. Bu kapsamda 400 bin aileye 1.000 TL tutarında pandemi sosyal destek yardımı yapıldı. Vatandaşlar almış oldukları bu yardımlar sayesinde ekonomik açından biraz rahatladı. Bu sebeple ilk iki faz için başvuru alınmadı.

1.000 TL Sosyal Pandemi Yardımı alamayanlar dikkat! Bir şans daha! 1.000 TL Pandemi Yardımı için..

3. FAZ YARDIMLARI

Salgın döneminde yardım alamayan vatandaşlar için 3. faz yardım başvuruları halen devam etmektedir. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular, incelendikten sonra olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlanmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda, başvuru yapmasına rağmen, gerekli şartları taşımayan vatandaşlara 1000 TL ödeme yapılmadı.

BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYENLER NE YAPACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1000 TL destek ödemelerinden yararlanamayan, başvuru yapan ve başvurusu reddedilen kişiler, mağduriyet yaşadıklarını düşündükleri durumda, yeniden müracaat ederek, hak sahibi olduklarını beyan etmeleri gerekiyor. Durumlarını beyan eden kişiler inceleme durumda 1000 TL destek ödemesi almaya hak kazanırlarsa, ödemeden yararlanabilecekler.