Ekonomi

1015 TL Kreş Desteği Veriliyor! Kimler Yararlanabilecek? Başvuru Şartları

İlk olarak Aile Bakanı açıklamış ve daha sonra Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararıyla beraber rakamlarında düzenlemeler yapılan kreş desteğine yönelik olarak merak edilenleri derledik.

Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre ödemesi yapılacak kreş desteği tutarlarında artış yapıldı ve bu destekten yararlanmak isteyen aileler başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

Peki 1015 Türk Lirası kreş desteği ödemelerinden kimler faydalanabilecek? İşte merak edilen tüm başvuru şartları kamupersoneli.net’te…

KREŞ DESTEĞİ VERİLİYOR

Türkiye’de kadınların işgücüne katılımlarını artırmak ve istihdamın sağlanması amacıyla hükümet tarafından kreş desteği ödemesi yapılmakta.

Kreşe gönderilen çocuk başına 304 Türk Lirası ödeme yapıldığı ifade edilmiş ve daha sonra Bakanlar Kurulu kararıyla beraber söz konusu destek 1015 Türk Lirası olarak açıklandı.

Peki başvuru şartları neler? Kimler faydalanabilir?

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Anneler çalışıyorlar ise çocuklarını çalıştıkları yere götürme imkanı olan çalışma ortamı bu duruma elverişli olanlar ödemelerden yararlanamayacak.

Anneler sigortalı olarak çalıştıkları kurumun haricinde başka bir yerde çalışmakta ise çocuğunu kreşe vermesi durumunda destekten yararlanabilecek.

Ayrıca bu ödemelerin bütçe içerisinde ayrılan ciro miktarı ise 4.3 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Söz konusu ödemeler kadınların istihdama katkı sağlamaları adına yapılıyor.

Kreş desteğinden faydalanmak isteyenler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı merkezlerden başvurularını gerçekleştirebilirler.

TALEP EDİLEN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu desteklerden yararlanmak isteyenlerin başvuruları alınırken iş yeri tarafından aldıkları maaş miktarı göz önüne alınacak.

Eğer başvuru şartları uyumlu oluyor ise destekler işvereniniz tarafından karşılanacak.

Örnek verecek olursak anneler çalışıyor ise anne asgari maaş alıyor ve çocuğuna bakmak ile yükümlü olması durumunda;

(çocuğun velayet durumu annedeyse; baba çalışmıyorsa, çalışıyor ama geliri çocuğun bakımına yetmiyorsa, çocuğa bakacak bir aile büyüğü yoksa) devlet tarafından kadın istihdamında istifa olmaması adına destek verilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Sacma hem caliscak hemde devlet kres destegi vetecek bence ev hanimlarina verilsin kadin hem cocuk bakacak hem.krese gondericek hemde esinin maasiyla hepsini yapip ev gecindirecek asil calismayan ev hanimi kadinlara verilsin

  2. Çalışamayan kadın çocuğuyla birlikte vakit geçirme olanağı bulur zaten. Desteği ne yapsın.

  3. Saçmalığı daniska Sizlerde parasızliktan geçinemeyen bu yüzden ailesinde huzur bulmayan üniversite mezunları na bir çözüm için kafayı yorsaydiniz daha makbul olurdu