Ekonomi

125 Bin Sigortalı Alacaklarını Şirketlerde Unuttular

Sigorta şirketleri her yıl başında paralarını unutan sigortalıların listesini yayımlıyor. Yayımlanan listeye göre bu yıl 125 bin sigortalı hayat poliçesinde biriken parasını ya da aracının hasar alacağını almayı unuttu. 

SİGORTALILARA ÇAĞRI YAPILIYOR

Konu ile ilgili olarak Haber Türk’ün aktardıkların göre paralarını almayı unutan sigortalıların 15 Haziran’a kadar başvuru yapıp paralarını almaları gerekiyor. Bunun için sigortalılara mektup veya telefon ile çağrıda bulunuluyor.

Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Küçük, sigorta şirketlerinde 10 ya da 20 yıllık hayat poliçesi yaptırıp, söz konusu tarihler sonunda hayat poliçesinde biriken parasını unutup almayanların bulunduğunu söyledi.

125 BİN 885 KİŞİ PARASINI UNUTTU

Abdülkadir Küçük açıklamasında 125 bin 885 kişinin sigorta şirketlerinde paralarını unuttuğunu ifade etti. Küçük parasını unutan kişilerin unuttuğu meblağın 42 milyon 99 bin 911 TL olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu paralar 15 Haziran 2017 tarihine kadar sigortalılar tarafından aranmaz ve tahsil edilmez ise, 31 Haziran 2017 tarihine kadar sigorta şirketleri tarafından Güvence Hesabı’na devredilecek.”

Kamupersoneli.net | ANKARA