Ekonomi

13 Milyon Emekli Çifte Bayram Yaşayacak ! Çalışmalar Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 13 milyon emekliye çifte bayram yaşatacak çok önemli bir düzenleme için çalışma yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 31 Temmuz 2020 ile 3 Ağustos 2020 tarihi arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklara başlandı.

ZAMLI MAAŞLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yatırılması beklenirken emekliler için çifte bayram yaşatacak çok önemli bir düzenleme için Sosyal Güvenlik Kurumu kolları sıvadı. Emekli vatandaşlar Temmuz ayında zamlı maaşlarını alacaklar. Zamlı maaşların Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılması çalışmalar başlatıldı. Ayrıca işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak. 

1000 LİRALIK İKRAMİYE 

Hükümet, emeklilerin refah düzeyini yükseltmek için tüm imkanları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerine, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı ikramiyeleri için de hazırlıklara başlandı. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında 1000 lira ikramiye ödemelerinin yapılması beklenmektedir.