Ekonomi

13 Milyon Emekliyi İlgilendiren Yeni Gelişme ! Promosyon Protokolü İmzalandı

Emekli promosyon ödemeleri için 13 milyon emeklinin gözü kulağı SGK ve bankalar arasındaki anlaşmaya çevrilmişti ve beklenen haber geldi. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında emekli promosyonlarının ödenmesi için protokol bugün imzalandı.

Bilindiği gibi ilk olarak 2017 yılında yapılan anlaşma ile emeklilere maaşlarını bankadan alma sözü verdilrilerek promosyon ödemesi yapıldı. Milyonlarca emekli tarafından 2020 yılının gelmesi ile promosyon ödemesi heyecanı yaşamaya başladı.

PROMOSYON ÖDEMESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANIYOR

Var olan sistemde maaşı 1.000 lira altında olanlara 300, Bin iki bin TL arasında olanlara 375, 2 bin lira üzeri olanlara 450 lira promosyon ücreti veriliyordu.

13 Milyon Emekliyi İlgilendiren Yeni Gelişme ! Promosyon Protokolü İmzalandı

Şubat ayında sona eren sözleşmenin ardından yeni promosyon ücretlerine zam yapılmasını bekleyen emeklilerin gözü kulağı beklenen habere kesildi. Bu bağlamda emekli vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında yapılacak olan anlaşmayı bekliyor.

Bugün saat 10:30’da Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası arasında emekliler için banka promosyonu protokolü imzalancak.