Ekonomi

14 Bin 500 TL Destek Verilecek ! Öğrencilere Müjde Geldi

Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, yaptığı açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı ile bir prtokol imzalandığını ifade etti. Vardan yaptığı açıklamalarında iş gücünün sağlanması amaçlı protokol imzalandığı ifade edildi. 

Vardan’ın bu konu hakkındaki açıklamaları şöyle oldu:

“Türkiye, bazı ürünlerde Avrupa’nın üretim üssü konumuna geldi. Isıtma sektöründe ihracat ve Ar-Ge yatırımları giderek artıyor. Avrupa’nın üretim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen işletmeler, geleceğin önemli istihdam sağlayıcılarından olacak.

Isıtma ürünlerinin yıllık satış hacmi iç piyasada 8 milyar lira, ihracatta ise 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Hedefimiz ise 2023’te 2 milyar dolar ihracat yapabilmek. Türkiye, bu alanda Uzak Doğu’dan da yatırım aldı ve Türkiye’den Çin’e kombi satmaya başladık. Şu anda yıllık rakamlar, 200 bin adede yaklaştı.”

“Her firmada ciddi anlamda teknik eleman ihtiyacı bulunuyor”

“Bu alanı seçen gençler, sürekli büyüyen ve gelişen bir alanda kariyer yapma fırsatına da sahip olacaklar. Net bir sayı vermek mümkün değil ama sektörde hemen her firmada ciddi anlamda teknik eleman ihtiyacı bulunuyor. İklimlendirme ile ilgili bir bölümden mezun olan gençlerimiz, sektörde bir firmanın kendi alanlarına uygun bir şekilde yönetim, mühendislik, teknik departmanlarının hepsinde çalışma imkanı bulabilecekler. Özellikle teknik alanlarda, montaj, üretim, servis gibi konularda meslek okul mezunlarına ihtiyaç duyulacak.”

“Meslek lisesinden mezun olan gençlerimiz teknisyen, meslek yüksek okulu mezunu olan gençlerimiz tekniker ünvanı ile sektörde görev yapacak.

Yeni başlayan teknik personel, 2 bin lira dolayında, 5 yıllık tesisatçı 3 bin 500 lira, boru kaynakçası 4 bin-5 bin lira seviyesinde aylık maaş ile çalışabiliyor. Ayrıca girişimcilik özelliği yüksek çalışanlar, başarılı işletmeler kurabiliyorlar.”

“30 mesleki ve teknik Anadolu lisesinin tesisat teknolojisi bölümünde görev yapan 90 öğretmen, eğitim alan 3 bin öğrencinin doğal gaz yakıcı cihazlar, ısıtma tesisatı, doğal gaz tesisatı ile ilgili müfredatlarında teorik ve uygulama eğitimlerine destek verilmesi hedefleniyor. Eğitim setleri, 2018-2019 eğitim dönemi ilk yarı yılı sonuna kadar okullara ulaşacak.”