Ekonomi

14 Bin Gence İş İmkanı Geldi !

Devlet 14000 Gence istihdam sağlayacak. 14000 genç meslek ve iş sahibi olacak. Devlet koruması altında bulunan 14000 çocuğun meslek sahibi yapılması üretimi ve ekonomiye katkı sağlaması için meslek edindirme ve istihdam projesi kapsamında yeni bir uygulama geliyor.

 Devlet 14000 çocuğu üretime ve ekonomiye katkı sağlaması adına yeni bir proje başlattı. 23 ilde Bir Meslek Bir Gelecek adıyla başlatılan projede 15-18 yaş grubu için çocuk evleri çocuk evi siteleri ve çocuk destek merkezlerinde bakılmakta olan çocuklar meslek edindirme kurslarına alınarak gelecek adına hem ekonomiye hem de üretime katkı sağlayacak. Proje Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Program teorik ve pratik olmak üzere iki ayaklı olarak yürütülecek proje hakkında açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çocukların ilgi ve yeteneklerine göre atölye ve eğitim göreceğini söyledi. Bakan haftanın 6 günü derse girecek olan çocukların 5 aylık bir eğitim alacağını duyurdu.
 
81 ŞEHİRE YAYILACAK PROJE

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2019 yılı sonuna kadar 81 ile yayılacak.

 Projenin kuaförlük pastacılık bilgisayar tamircilik terzi ve ayakkabıcılık gibi 15’ten fazla mesleği kapsadığını söyledi. söz konusu proje ile 14000 çocuğun iş sahibi yapılması hedeflenmekte.