Ekonomi

150 Bin Kişi Mağdur Oldu ! Devre Mülk Dolandırıcılığına Dikkat

Son dönemlerde “Bedava tatil kazandınız” mesajıyla başlayan süreçte yapılan devre mülk dolandırıcılığında binlerce kişinin mağdur olduğu belirtildi. Devre mülkten dolayı mağdur olan Hülya Kurt Hürriyet’in aktardıklarına göre sürecin bir öğrencinin isteği üzerine form doldurmak ile başladığını belirtti ve Hülya Kurt ‘devre mülk almayı planlayanlar adım atmadan önce çok düşünsünler’ dedi.

DERNEK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Devre Mülk ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Veysel Saltan konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Veysel Saltan açıklamalarında Türkiye’nin birçok yerinde devre mülk mağduru bulunduğunu belirtti.

Ayrıca Veysel Saltan açıklamalarının devamında bu sürecin “Bedava tatil kazandınız” mesajıyla başladığını ve Türkiye genelinde 150 bin mağdur olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Veysel Saltan açıklamalarında 60 bin kişinin tapusunun olduğunu icralık olanların olduğunu senetli ve sözleşmeli olanların da olduğunu ifade etti. Veysel Saltan dernek olarak 2 ay içinde 200 vatandaşı kurtardıklarını ve verilen sözlerin yerine bambaşka durumla karşılaştıklarını vurguladı.

“GECE 1.30’A KADAR ORADA TUTULDUK”

Devre mülk mağduru olan Hülya Kurt ise bu sürecin bir öğrencinin isteği üzerine form doldurarak başladığını ve davet üzerine devre mülk inşasının yapıldığı bölgeye gittiğini anlattı.

Hülya Kurt yaşadıklarını anlatarak gece yarısı 1.30’a kadar orada tutulduğunu ve sözlerine inandıklarını ifade etti. Ayrıca Kurt, ‘Yerinizi bir yıl sonra biz kar amaçlı satacağız’ dediklerini ve 3 yıl olmasına rağmen halen satış olmadığını ifade etti. Hülya Kurt açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bize bunları 4 1, 2 1 diye söylediler. Bu rakamları oda sayısı sanıyorduk. Meğerse bu kişi sayısıymış. 4 1 kişilik büyük oda aldım ama benim haberim olmadan 2 1 kişilik küçük oda vermişler. Aradaki farkı da ödemediler. Bir otel zinciriyle anlaşıldığı için sözleşme imzalaması halinde tek tapuya geçebileceğini vadettiler. Söz konusu otelle anlaşmaları olmadığını sonradan öğrendik. Ben rahatsızım tatile gidemiyorum. Kar amaçlı satış yapacağımızı söyleyerek sattılar ama maalesef yeri de almıyorlar, kiraya da veremiyoruz. ‘Aylık 3 bin lira kira gelecek, siz kullanmasanız da’ dediler. O da yok. Devre mülk için 60 bin lira ödedim karşılığını göremedim.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA