Ekonomi

1500 Göçmen Güvenlik Güçleri Tarafından Yakalandı

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri ve İl Jdarma Komutanlığı  deniz , kara ve havadan ortaklaşa operasyona katıldı. Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan geçmeye çalışan büyük bir çoğunluğunun Suriye’de devam eden iç savaştan kaçtığı öğrenilen 1500’e yakın göçmen tespit edilip yakalandı.

Yakalananların Arasında Çok Sayıda Çocuk Vardı

Güvenlik güçlerince yakalananların arasında 200’e yakını çocuk. Operasyon esnasında göçmenlerin kaçak yollardan yurt dışına çıkması faaliyetlerini organize ettiği öğrenilen 16 kişininde yakalandığı öğrenildi. Sabah saatlerinde başlayan operasyonun kara bölümünü İl Jandarma komutanlığı , deniz bölümünü ise Sahil Ege Deniz Bölge komutanlığı yürttü.

46 Km’lik Sahil Şeridi Arandı

Operasyonun başlamasının hemen sonrasında Jandarma ekipleri Dikili’nin 46 km’lik sahil şeridini aramaya başladı. Sahil şeridinde bulunan Madra Çayı, Kabakum, Mademli, Pissa, Hayıtlı plajı bölgelerinde 422 Suriyeli göçmen, 12 Irak’lı, 238 Afgan , 10 pakistan uyruklu göçmen, 3 orta afrikalı , 4 mali uyruklu göçmen botlarla denize açılmaya çalıştıkları sırada yakalandı.

Organizatörler de Yakalandı

Yakalananların arasında 184’ünün çocuk olduğu öğrenildi. Göçmenlerce kullanılmak üzere 10 şişme bot, 10 bot motoru ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi. Bu göçmenleri organize ettiği öğrenilen 14 kişi de söz konusu bölgede yakalandı.

Operasyonun deniz bölümünde ise Sahil güvenlik ekipleri göçmenlerin peşine düşmüştü. Komutanlığın bünyesinde bulunan bir keşif uçağıda operasyona destek veriyordu. Suriyeli göçmenlerden oluşan 729 göçmen ve kaçak geçişleri organize eden 2 kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı.
Kamupersoneli.net