Ekonomi

16 Kasım Cuma Dolar'da Büyük Düşüş! Dolar Bugün Kaç TL Oldu? Son Dakika Güncel Döviz Kuru Değerleri

16 Kasım Cuma güncel döviz kuru değerlerini Kamupersoneli.net olarak sizlerle paylaşıyoruz. 

Haftanın son işlem gününe dolar kaç TL’den başladı? Euro ve İngiliz Sterlin’in de son dakika fiyatları neler? Uzmanlar haftanın son işlem gününe dair nasıl değerlendirmelerde bulunuyorlar?

Döviz kurunun son dakika güncel TL değerlerini ve 16 Kasım Cuma gününde yaşanması beklenen gelişmelere dair detaylar şu şekilde,

16 KASIM CUMA GÜNCEL DÖVİZ KURU DEĞERLERİ

Güncel Dolar Kuru Değerleri; Dolar güne bir önceki güne göre düşüşle başladı. Altınkaynak verilerine göre doların alışı 5,32 olurken satışı 5,38 oldu . Euro ise alışı 6,02 olurken satışı 6,1 oldu.

16 Kasım Cuma Dolar'da Büyük Düşüş! Dolar Bugün Kaç TL Oldu? Son Dakika Güncel Döviz Kuru Değerleri

DOLAR AKŞAM SAATLERİNDE NEDEN GERİLEDİ

Dolar başta olmak üzere 16 Kasım Cuma gününe dolar kuru düşüşle başladı. Perşembe akşamı ABD’den gelen Fetullah Gülen iddiaları dolarda akşam saatlerinde sert bir düşüş yaşanmasına neden oldu. 

Piyasalara Fetullah Gülen Etkisi

15 Kasım Perşembe gününe 5.45 civarında başlayan dolar/TL gün içinde aşağı yönlü bir seyir izleyerek en düşük 5.3850 seviyesini test etti. Kurdaki düşüşte ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında müzakerelerin tekrar başlaması etkili oldu. Yaşanan bu gelişmelere birde ABD’den gelen Fetullah Gülen iddiaları eklenince akşam saatlerinde de dolar düşmesi devam etti. 

Gün içinde 5.3850 TL seviyesine kadar gerileyen dolar, Amerikan NBC televizyonunun, ABD yönetiminin federal kurumlara FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi için yasal yolların incelenmesi talimatını verdiği haberinin ardından uluslararası piyasada 5.33 TL seviyelerine kadar geriledi. Kur haberin ardından uluslararası piyasalarda yüzde 2.28 düşüşle 5.3382 seviyesini gördü.

15 KASIM PERŞEMBE GÜNÜ FİYATLAR NASILDI?

15 Kasım Perşembe günü güncel döviz kuru değerleri ve serbest piyasalarda oluşan değişimlere dair detaylar şu şekilde, Perşembe gününe ABD Doları güne 5,4618 TL’den başlarken Euro 6.1886 TL’den işlem gördü. İngiliz Sterlin’i ise 15 Kasım Perşembe gününe 7.12 TL’den başlamıştı. Ancak gün içinde yaşanan gelişmeler neticesinde döviz kuru düşme eğilimi göstermiş ve akşam saatlerinde yüzde 2.29’luk değer kaybetmişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Haber flan gelmesine gerek yok cekelim doları 1 liraya bi ara abd bizdik osmanlı