Ekonomi

165 milyon Avroluk Hibe Başvuruları Uzatıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 164 milyon 706 bin avro hibe verilecek olan kırmızı et, süt ve yumurta üretimi yapan tarımsal işletme projeleri için başvuru süresinin 10 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı.

TKDK’den yapılan söz konusu açıklamaya göre; Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel adayı olan ülkeler için oluşutrmuş olduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı programı kapsamında 21 Aralık 2017 tarihinde başvuru çağrı ilanına çıkılarak girişimcilerin 42 ilde TKDK’nin il koordinatörlüklerine proje sunmaya davet edildiği duyuruldu.

İlan kapsamında ise Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar başlığıyla beraber süt, kırmızı et ve kanatlı etinin yanı sıra yumurta üretimi projeleri için 164 milyon 706 bin avrolu hibe bütçesinin ayrıldığı ifade edildi.

Proje için yapılacak olan başvurular ise 2 Nisan 2018 tarihinden 10 Nisan’a kadar uzatılırken son teslim tarihi ise 5 Nisan 2018’den 13 Nisan 2018’e kadar uzatıldığı belirtildi. Söz konsuu başvurularla alakalı olarak sunulan detayların; TKDK internet sitesi (www.tkdk.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Çağrı Rehberi”nden ulaşılabileceği belirtiliyor.

Hibe kapsamına alınacak iller olarak;

Afyonkarahisar, Aksaray, Ağrı, Ankara, Amasya, Aydın, Ardahan, Balıkesir, Bursa, Burdur, Çorum, Çankırı, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Erzincan, Hatay, Elazığ, Giresun, Kahramanmaraş, Isparta, Kars, Karaman, Konya, Kastamonu, Malatya, Kütahya, Mersin, Manisa, Muş, Mardin,

Samsun, Nevşehir, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olarak sıralanmış durumda.

Kamupersoneli.net I ANKARA