Ekonomi

18 Ekim 2018 Evde Bakım Parası Yatan ve Yatmayan İllerin Tam Listesi

18 Ekim 2018 tarihi itibariyle , Evde bakım parası yatan iller ülke genelinde araştırılıyor. Bu ay Zamlı evde bakım maaşı alacak olan bireyler hangi illerde evde bakım parasının yatıp yatmadığını merak  ediyor.

Peki 18 Ekim 2018 tarihli evde bakım parası yatan iller hangileri? Evde Bakım Parası ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde..

Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara aktarılmaktadır.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİYOR

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.

2018 EKİM AYI EVDE BAKIM PARASI HANGİ İLLERDE YATIRILDI?

Kamupersoneli.net olarak evde bakım parası yatan illerin listesini sizlerle paylaşıyoruz. Ekim ayı evde bakım parası yatan iller 

1- Tokat    2- Amasya    3- Aksaray
4- Diyarbakır    5- Hatay    6- Bolu
7- Antalya    8- Ordu    9- Çanakkale
10- Adıyaman    11- Bursa    12- Giresun
13- Isparta    14- Kırşehir    15- Osmaniye
16- Ankara    17- İzmir    18- Sivas
19- Zonguldak    20- Konya    21- Mersin 22- İstanbul    23- Kocaeli    24- Denizli
25- Uşak    26- Samsun    27- Afyonkarahisar
28- Muğla    29- Gaziantep    30- Bilecik
31- Balıkesir    32- Aydın    33- Van 34- Hakkari    35- Manisa    36- Bayburt
37- Kayseri    38- Adana    39- Sakarya
40- Çorum    41- Düzce    42- Batman
43- Yozgat    44- Eskişehir  45- Karabük

İller listesi ödemeler yapıldıkça güncellenecek ve bizler de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

18 Ekim 2018 Evde Bakım Parası Yatan ve Yatmayan İllerin Tam Listesi

EVDE BAKIM ŞARTLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi “evet” olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

Üveyler dâhil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

VEFAT HALİNDE BİLDİRİM YAPILMASI GEREKİYOR

Engellinin vefat etmesi hâlinde, akrabası en geç on beş gün içinde durumu il müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki ve idari işlem yapılır.