Ekonomi

2 Milyondan fazla haneye 1000 TL yardım yapılacak! Bin TL Sosyal Yardım başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımların 2. Fazında yarımların 2 milyon 300 bin aileye bin TL ödeme şeklinde yapılacağını açıkladı. Vatandaşlar da bu yardım yararlanmak için nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. İşte ihtiyaç sahibi ailelerin yararlanabileceğini 1000 TL’lik yardım başvurularıyla ilgili son gelişmeler..

1000 TL YARDIMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

1000 TL yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar herhangi bir başvuruda bulunmayacaklar. Çünkü yardımlar evlere direkt olarak ulaştırılacak ve yardımdan yararlanacak haneler, devlet tarafından otomatik olarak belirlenecek. 1. Fazda bu yardımdan faydalanamayan hanelere 2. Fazda yardımdan faydalanması sağlanacak. 1. Faz yardımında olduğu gibi vatandaşlar yardım başvurusunda bulunmayacak. Yardımlar direkt olarka devlet tarafından belirlenen hanelere götürülecek.

2 Milyondan fazla haneye 1000 TL yardım yapılacak! Bin TL Sosyal Yardım başvurusu nasıl yapılır?

3. FAZ YARDIMLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu yardıma ilişkin başvuruların önümüzdeki günlerde e-devlet üzerinden başlayacağını ifade etti. Yapmış olduğu açıklamada ihtiyaç sahibi herkese el uzatacaklarını açıklayan, Bakan Selçuk, açıklamasında şunları kaydetti:

“3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Koroanvirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız”

2 Milyondan fazla haneye 1000 TL yardım yapılacak! Bin TL Sosyal Yardım başvurusu nasıl yapılır?

3. FAZ YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu yardımdan yararlanmak isteyenler yardımların ne zaman başlayacağını ve hangi koşulların taşınması gerektiğini araştırıyor. Bakan Selçuk, 3. Faz yardımlarının en kısa sürede başlayacağını ve bu yardımdan 1. Ve 2. Faz yardımlarından yararlanmayan kişilerin öncelikli olduğunu ifade etti. Bakan Selçuk, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:

“3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi. Başvuru süreci hakkında yakın zamanda bilgilendirilme yapılacağını da sözlerine ekledi.