Ekonomi

2016 İlk Çeyrek Turizm Sektörü Verileri Açıklandı

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Turizmden 35-40 milyar dolar bir gelir bekliyorduk, bu aya kadar senenin yüzde 40’a yakın turizmde gelir kaybımız var. İnşallah senenin ikinci yarısını gerek bu bayramın 9 gün tatile çıkmasıyla iç turizmdeki canlanma, gerek önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da benzeri bir süreç olacak, gerekse Rusya’dan yeni charter seferleri gelmeye başladı.” dedi.


Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı “Ekonomik Müjdeler Paketinin” iş adamlarının moralini yükselttiğini, yüzlerini güldürdüğünü belirtti.

Başbakan Yıldırım’ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için de yeni müjdeler verdiğini ifade eden Dişli, hem içeride hem dışarıda güzel bir momentum yakaladıklarını kaydetti. 

Şaban Dişli, yeni dış politika açılımlarının da bunun bir göstergesi olduğuna dikkati çekerek, “Rusya ile tekrar ilişkilerimizin düzeltilmesi, en azından o aşamaya girmesi, İsrail’le yeniden belli bir zemin üzerine ilişkilerimizi geliştirecek olmamız mümkün. Yine Sayın Başbakanımızın talimatıyla kısa bir süre sonra Mısır’a bakanlarımız gidecekler. İnşallah bu gelişmelerden sonra, gerek Rusya gerek İsrail, gerek bölgenin diğer baş aktörleri, Suriye’deki bu kanı da durdurmaya bir vesile olur.” diye konuştu. 

Dış politikadaki bu açılımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bir araya getireceğini anlatan Dişli, “En sıkıntılı olan sektörümüz inşaat sektörünün dışa açılımı, turizm sektörünün hem İsrail hem Rusya açısından, Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine çok daha güzellikler getirecektir.” dedi.

Dişli, net ihracatın büyümeye negatif katkı yaptığını ve ihracatın artırılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Çünkü turizmden 35-40 milyar dolar bir gelir bekliyorduk, bu aya kadar senenin yüzde 40’a yakın turizmde gelir kaybımız var. İnşallah senenin ikinci yarısını gerek bu bayramın 9 gün tatile çıkmasıyla iç turizmdeki canlanma, gerek önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da benzeri bir süreç olacak, gerekse Rusya’dan yeni charter seferleri gelmeye başladı. Turizmde bu hedefe ne kadar yaklaşırsak, ihracatta da ne kadar katkı olursa tabi büyümemize o kadar çok olumlu katkı verecektir.”

Şaban Dişli, “1. çeyrekte Türkiye için yüzde 3 büyüyebilir diyorlardı, yüzde 4,8 büyüdü. Bu büyümeyi korursak ve bundan sonraki yarıda en az yüzde 5 bir büyüme hızını yakalarsak ki dünyada Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen 2’nci ülkeyiz, kilitlenmiş olduğumuz 2023 hedeflerine daha kolay ulaşırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamupersoneli.net  | AA