Ekonomi

2016 Zamlı Doktor Maaşları Açıklandı

 Milyonlarca Doktor, memur ve emekli tarafından beklenen haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra en çok araştırılan konulardan biride yeni Doktor maaşları. İşte Temmuz ayı sonrasında zamlı Doktor maaşları.


Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında uygulanan zam miktarları açıklandı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra Doktor, memur ve emekli maaşlarına yönelik uygulanacak olan zam miktarı da açıklandı. Binlerce Doktor tarafından beklenen yeni maaş miktarı belli oldu. Buna göre Ocak ayında 4.033 TL olan 7/1 dereceli Doktor maaşı Temmuz ayı itibariyle 4.225 TL oldu. Ayrıca ¼ dereceli Uzman Doktor maaşı da Temmuz ayı itibariyle 5.093 TL oldu. 

2016 Haziran Ayı Enflasyon Rakamları

Haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,47, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,41 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,64, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,41 oldu.

Diğer Memur maaşlarında meydana gelen artışları ve yeni memur maaşları hakkında bilgiye ilişkili haber kısmından ulaşabilirsiniz.

Son dakika haberleri, ekonomi haberleri, memur haberleri, emekli haberleri, gündem haberleri, kamu haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum