Ekonomi

2017 emekli promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak?

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da emeklilere promosyon ödenmesi konusunda açıklamalarda bulunmuş ve milyonlarca emekli heyecanlanmıştı. Şimdi emeklilerin bankalar tarafından ödenecek promosyonların ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Kamupersoneli.net olarak emeklilerin promosyon ödemeleri ve promosyon şartları konusunda detayları hazırladık.

EMEKLİ AYLIKLARINA GÖRE ÖDENECEK PROMOSYON MİKTARLARI

– Emekli aylığı 1000 lira altında olan 2,3 milyon kişiye 300 lira promosyon ödenecek.
– Emekli aylığı bin-2 bin arasında olan 8,3 milyon kişiye ise 375 lira promosyon verilecek.
– Emekli aylığı 2 bin ve üzerinde olan 791 bin kişiye ise 450 lira promosyon ödemesi yapılacak.

EMEKLİ PROMOSYON ŞARTLARI NELERDİR?

Emekliler ve hak sahipleri, promosyon anlaşması yapılan bankalar arasından çalışacakları bankaları tercih edebilecekler. Aktif 2 adet otomatik ödeme talimatı ile kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden birisinin bulunması aranacak, bunlar dışında başka ürün aranmayacak. Maaşın tamamının ATM’den tek seferde ücretsiz çekilebilmesi sağlanacak. Emekli maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti verilecek. SGK tarafından, promosyon ödemesi yapılan emeklilerin başka bankaya maaş aktarımları engellenecek.

EMEKLİLERİN PROMOSYONLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Promosyon ödemelerinin, sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017’den itibaren başlamasının öngörüldüğü bildirildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA