Ekonomi

2017 KOSGEB 50 Bin TL Faizsiz Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Ülke içerisine yoğun talepler doğrultusunda ödemesinin sağlanacağı KOSGEB 50 Bin TL Faizsiz Kredi Başvurularının kesin tarihi beklenilmekte. Başbakan Binali Yıldırım tarafından müjdesi verilen KOSGEB 50 bin TL kredi başvurusunun başvuru tarihi ne zaman?

KOSGEB VERİ TABANI İÇİN KAYIT ŞART

50 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için KOSGEB veri tabanına kayıt işleminin eksiksiz olarak tamamlanmış olması gerekmekte. Aksi takdirde KOSGEB desteklerinden yararlanmanın mümkün olmayacağı gibi böyle bir başvuruda bulunmanız bile imkansız sayılabilecek.

KOSGEB VERİ TABANINA KAYITLAR NASIL YAPILIR?

İlk olarak www.kosgeb.gov.tr adresine erişim sağlanarak KOBİ Giriş bölümüne tıklanır. Bu işlemin yapılması için KOSGEB DESTEK adresine giriş yapılması şart olarak gerekecektir.

Daha sonra ise, işletme adı, işletme statüsü (limited, anonim vb.), vergi dairesi, vergi numarası, yetkili kişinin adı, SSK İşyeri Sicil No ya da Bağ-Kur No, işletmenin kuruluş yılı, işletmenin bulunduğu şehir, bağlı bulunan meslek kuruluşu, faaliyet kodu, NACE üst kodu, NACE ikili kodu, işletme bilgileri gibi alanları eksiksiz şekilde doldurmak gerekmektedir ki aksi taktirde geçersiz sayılabilecektir. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra ise “kayıt” işlemlerini yapmaya dikkat etmek gerekecektir. Daha sonra ise KOBİ Beyannamesi işlemini yaparak işlemi tamamlamak gerekmektedir.