Ekonomi

2018 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücretin Açıklanması İçin Son Saatler

Milyonlarca kişinin merak ve heyecanla beklediği 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret bugün açıklanıyor.  Peki size göre asgari ücret ne kadar olmalıdır? Asgari ücret hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Asgari Ücret Belirleme Komisyonun 4. görüşmesi 29 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek ve Bu toplantının ardından çok sayıda çalışanın önümüzdeki yıl alacakları maaşlar belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bir önceki toplantısı 22 Aralık tarihinde gerçekleştirilmişti. 3 toplantının ardından da bir karar varılamamasının ardından 4. toplantını yapılmasına karar verilmişti.

1893 TL TEKLİF EDİLDİ

Kamupersoneli.net olarak yaptığımız haberimizde 2018 yılı asgari ücret için bir tahminde bulunmuştuk. Buna göre milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret tutarının 1606 TL olabileceğini ziyaretçilerimizle paylaşmıştık. Bunun yanı sıra Asgari Ücret Belirleme Komisyonunda işçi tarafını temsil eden Türk İş 1893 TL talep etmişti. 

CHP’DEN TEKLİF

Tüm bunların yanı sıra muhalefet partisi CHP’den de bir talep gelmişti. CHP tarafından yapılan açıklamada 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretin 2 bin TL olması istendi. Konu ile ilgili olarak CHP’li yetkililer her yaptıkları açıklamalarda 2 bin TL önerisini devam ettirmişlerdi.

POZİTİF SONUÇ ÇIKACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Buna göre Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında Türk İş’in açıkladığı bir rakam olduğunu TİSK yetkililerinin bir rakam belirtmediğini ve CHP’nin teklifinin de bulunduğunu bildirdi. Ayrıca Bakan Sarıeroğlu pozitif sonuç çıkacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından asgari ücret açıklandığında ziyaretçilerimizle anlık olarak sitemiz ve mobil uygulamamız aracılığı ile paylaşacağız.