Ekonomi

2018 Yılında Geçerli Olacak Pasaport Ücretler Belli Oldu

2018 yılında geçerli olacak pasaport harçlarının zam oranları belli oldu. Yapılacak olan zam oranları Bakanlar Kurulu kararıyla açıklandı. Peki pasaport harçlarına 2018 yılında ne kadar zam yapılacak? Tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Yurt dışına çeşitli nedenlerden dolayı çıkacak olan vatandaşların hazırlayacağı evrakların en başında pasaport bulunuyor. Pasaporta sahip olan adaylar diğer işlemleri de kolaylıkla gerçekleştirerek yurt dışına rahatlıkla çıkabiliyorlar. Pasaport işlemleri ise 2018 yılından itibaren vatandaşlar için daha masraflı bir hal alacak. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile pasaport harçlarına gelecek zam da belirlenmiş oldu.

YÜZDE 14.47 ZAM GELDİ

Bilindiği gibi pasaport ücretleri her yıl düzenli olarak artıyor. Buna göre 2018 yılında da pasaport ücretlerinde artış meydana geldi. Vatandaşlar 2018 yılından itibaren pasaport almak için yüzde 14.47’lik zammın olduğu fiyatlardan pasaport ücretlerini alacaklardır. Bu kapsamda çeşitli nedenlerden dolayı yurt dışına çıkacak veya çıkabileceği muhtemel olan kişiler pasaportları için daha fazla ücret ödeyeceklerdir.

ÜCRETLER VE TARİFELER

Pasaport işlemlerine ilişkin olarak ödenecek olan harç miktarları ve bu harç miktarlarına göre sürelerini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre “6 aylık; 137,50 TL, 1 senelik; 201,30 TL, 3 senelik; 465,50 TL, 4-10 senelik; 657,40 TL” şeklinde olacak. Bu ücretler ve tarifeler ise 2018 yılından itibaren geçerli olacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA