Ekonomi

2018 Yılında Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Türkiye genelinde çalışma hayatı içerisinde olan milyonlarca vatandaşın maaşlarında Ocak ayının girmesiyle artış yaşanacak. Çalışan ve emeklilerin maaşlarında yaşanacak artışları merakla bekleyen diğer kesim ise memurlar. 

Kamu kurumlarında çalışan çok sayıda memur, Ocak ayının girmesiyle maaşlarında yaşanacak artış miktarını merakla bekliyor. Memur maaşlarında yaşanması öngörülen artış miktarlarını haberimizde değerlendirdik. 

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Devlete bağlı kamu kurumlarında görevli milyonlarca memurun maaşında Ocak ayının girmesiyle farklı alanlarda zam yapılacak. Bu üç zammın haricinde ise toplu sözleşme kapsamında imzalanan bir maddeye göre, enflasyonun yüksek çıkması halinde memurlara ek bir zam daha yapılacak. 

Toplu Sözleşme Zammı;

Memur maaşlarını direk etkileyen artış, toplu sözleşme kapsamında memur anlaşılan zamda meydana gelecek. Hükümet ile memur sendikalarının görüşmeleri kapsamında anlaşılan memur maaşlarında yaşanacak zam oranına göre, 2018 yılının ilk yarısı için memurlara yüzde 4’lük bir zam yapılacak. Belirlenen bu tutar ile memur maaşlarında 108 ile 417 lira arasında yükselme meydana gelecek. Toplu sözleşmede yer alan diğer maddeye göre, eğer enflasyon tutarı belirlenen orandan fazla çıkarsa enflasyon farkı da memur maaşlarına yansıyacak. 

Asgari Geçi İndirimi,

Memur maaşlarında artışa neden olacak diğer bir alan ise asgari geçim indirimi kapsamında yaşanacak. Yılbaşından sonra asgari ücrette yaşanacak artış memur maaşlarına ödenen AGİ’yi de etkileyecek. Geçtiğimiz sene meydana gelen yüzde 8’lik artış yaşanırsa, n düşük asgari geçim indirimi tutarı 143,97 lira olacak. En yüksek tutar ise 226,63 liradan 244,76 liraya yükselecek.

Peki meydana gelecek bu zamların ardından en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Öngörülen bu artışların ardından 2018 yılında oluşacak en düşük memur maaşın da 2 bin 721 liradan 2 bin 829 liraya yükselmiş olacak. Şuan 10 bin 435 lira olan en yüksek memur maaşı da 10 bin 852 liraya çıkmış olacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA