Ekonomi

2018 Yılında Trafik Sigortasında Enflasyon Zammı Talebi!

“Big Data: Kişisel Verilerin Korunması ve Sigorta Sektöründe Veri Paylaşımının Regülasyon ve Rekabet Hukuku Açısından Değerlendirilmesi” toplantısına katılan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar, burada bir konuşma yaptı. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantıda konuşan TSB Başkanı Akın trafik sigortası konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.

”TRAFİK SİGORTASINA ENFLASYON ARTIŞI KADAR ZAM TALEP EDİYORUZ”

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar toplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında trafik sigortasında son 11 yılda çok büyük zarar edildiğini vurgulayarak 2018 yılından itibaren trafik sigortasına enflasyon farkı kadar bir artış talep edildiğini aktardı.

“Trafik sigortasındaki 11 yıllık zarar 7,3 milyar TL’ye ulaştı. Trafikte tavan tarifeye geçişle bu branşta yıl sonuna kadar 2,1 milyar TL zarar oluşmasını hesap ettik. Bu nedenle tarife sisteminde 2018’de en azından enflasyon artışı kadar bir artış talep ediyoruz. Ayrıca adeta bir memleket meselesi olan trafik kazalarının azaltılmasında ve yargı sistemi ile iş birliği noktasında çalışmalar yapıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA