Ekonomi

2019 65 yaş maaşı ne kadar? 65 yaş aylığına nasıl başvurulur? 65 yaş maaş tarihleri

65 yaş maaşı, yaşını doldurmuş ancak emekli olamamış yardıma muhtaç insanlara yapılan ödemedir. Ancak 65 yaş aylığı almak için belirli şartlar var. Öncelikle bu aylık dışında hiçbir gelirinizin olmaması gerekiyor. İşte 2019 güncel 65 yaş maaşı ve başvuru şartları… 

65 yaş aylığı ne kadar?

65 yaşını dolduran ancak emekli maaşı dahil herhangi bir geliri olmayan yaşlılara her ay 601 lira ödeniyor. 

Kimlere 65 yaş maaşı verilir?

Sosyal güvenlik sistemi yaşlı ve muhtaç kişilere her türlü desteğin sağlanması için düzenlemeler içeriyor. Bunlardan bir tanesi de 65 yaş aylığı (2022 aylığı da deniyor). Yaklaşık 600 bin kişi bu yardımlar sayesinde temel ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılamaya çalışıyor. Bu aylık için bazı koşullar söz konusu. Merak edilenleri sizler için derledik…

İlk koşul 65 yaşını doldurmuş olmak. Sosyal güvenlik kuruluşlarından gelir veya aylık alınmıyor olması gerek.

65 yaş maaşına nasıl başvurulur?

Aylık başvuruları kişinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmalı. Başvuruların şahsen ve yazılı olarak yapılması gerekiyor.

İşlemler 1 ayda sonuçlanıyor?

65 yaş aylığı için başvuru yapılan tarih sonrası bir ay içerisinde işlemlerin sonuçlanması gerekiyor. Yani 65 yaş aylığı için uzun zaman beklemek gibi bir durum söz konusu deği

Emekliler 65 yaş aylığı alabilir mi?

Hayır emekliler yararlanamaz. 65 yaş aylığı alabilmek için malullük aylığı, yetim aylığı, dul aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri de alınmıyor olması şartları da var.

2019 65 yaş maaşı ne kadar? 65 yaş aylığına nasıl başvurulur? 65 yaş maaş tarihleri

Gelir ne kadar olmalı?

Muhtaçlık değerlendirmesi; yaşlının kendisi ve eşinin gelir, servet ve harcamaları ile birlikte nafaka yükümlülüğü dikkate alınarak yapılıyor. Buna göre; kişi başına gelir 609 liranın altındaysa aylık bağlanır. Eş ve başvuran kişinin geliri toplamı 1218 lirayı aşıyorsa aylık bağlanmaz.

Önceden 3 ayda bir yapılıyordu

65 yaş aylığı bu yıl 601 TL. Daha önce üç ayda bir bu tutar kadar ödeme yapılıyordu. Son dönemde önemli ölçüde arttı. Artık her ay 601 lira ödeniyor.

65 yaş maaş tarihleri

Doğum tarihinin son rakamı 0-5 arası olanlar 5’inde, 1-6 arası olanlar 6’sında, 2-7 arasında olanlar 7’sinde, 3-8 olanlar 8’inde ve 4-9 arası olanlar 9’unda ödeme alır.

65 aylığı kesildi ise ne yapılmalı?

Maaşın adres değiştirme nedeniyle kesilmesi söz konusuysa 1 yıl içerisinde başvuruda bulunulması gerekir ve yeni adres Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bildirilirse değerlendirme sonucu aylık alma şartları devam ediyorsa kesilen aylık tekrar bağlanır.

Bir Yorum

  1. Her ayın 9 da ninemin 65 yas aylığı yatıyordu
    Adres değişikliği yapmadığımiz için maas kesildi yeni dosya yapildi haziran ve temmuz maaşı alamadik muhtemelen agustos da yatacak Ağustos la beraber 3 maaşı mi yatacaki saygilarimla