Ekonomi

2019 Asgari Ücret Zammı ne oranda olacak ve Asgari Ücret 2019'da Ne Kadar olur?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu…” diye konuştu.

Asgari ücret ile çalışanlar, aralık ayında belli olacak 2019 yılı zamlarını merakla bekliyor. Sendikalar, 2018 yılı için brüt 2 bin 209 lira, net bin 603 lira olan asgari ücretin, 2019 yılı için en az 2 bin liraya çıkarılmasını istiyor. Türk-İş yönetimiyle önümüzdeki hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına müracaat edeceklerini aktaran Atalay, şöyle devam etti:

“Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerini geriye çekelim diyeceğiz. Asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. Bununla ilgili önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz.

Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz. 2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar.

Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu. Çünkü baktığınız zaman erimeye ancak öyle rakam geliyor.

Şimdi ben çıkıp ‘4 bin lira, 5 bin lira’ derim. Bir zamanki siyasetçiler gibi sendikalar da sallar. Sallamak kolay. Makul ve mantıklı şeyleri söyleyerek netice almak lazım.

Yani afaki konuşmanın hiçbir anlamı yok. Geçen ziyaretimize DİSK başkanı ve heyeti geldi. Sonra arkamızdan yaptıkları açıklamada, ‘Türk-İş 2 bin liralık rakamı makul, katılıyoruz ve destek veriyoruz’ dediler. Onlara da teşekkür ediyoruz.”

2019 ASGARİ ÜCRET YENİ ZAMLA BİRLİKTE NE KADAR OLACAK?
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda 6 milyon asgari ücretlinin 1603 TL asgari ücretle geçinmeye çalıştığını söyleyen Türk-İş Başkanı Atalay, “Aralık ayındaki pazarlık 2.000 Lira üzerinden başlasın.” şeklinde konuştu. Aralık ayı sonunda belli olacak yeni asgari ücreti için Türk-İş’ten dikkat çeken çağrı geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Aralık ayındaki pazarlık 2.000 TL üzerinden başlasın.” dedi.

Aralık sonunda yeni asgari ücret belli olacak. Türk-İş, asgari ücret için ilk çağrıyı yaptı. Başkanı Ergün Atalay, “Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli bin 603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor.” dedi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Burası iktidarın ve muhalefetin ne kadar ülkesi ise işçinin de bizim de ülkemiz” ifadesini kullandı.

Yıllara göre asgari ücretler ve yapılan zamlar:

2019 Asgari Ücret Zammı ne oranda olacak ve Asgari Ücret 2019'da Ne Kadar olur?

Bir Yorum

  1. Kendi maaşına yüzde 26 zam yapan reisin aynı oranda yüzde 26 zam asgari ucret zammi yapmasini bekliyoruz…

  2. 2000 bin tl bile az bi ailenin gecemesi için elektirik su kirağ sadece bunlar 1400 tl tutuyor kış geldi birde doğal gaz var en kötü zamlara göre 40 45 arası yaksan en az 400 tl de doğal gaz artık 200 tl ye de günlük coluk çocuk simit parası mı ?

  3. Bence asgari ücret 2300 ila 2500 arası olması lazım geçim zorlaştıkça zorlaşıyor bu parayla bile geçinmek hayli zor :-(

  4. Asgari ücret enflasyonun üzerinde baskı aracı olarak kullanılmasın yeter.

  5. Yilda herşeye defalarca zam asgari ücrete birdefa zam hayat buysa üstü kalsın

  6. Asgari ücreti enflasyonun üzerinde baskı aracı olarak kullanmayın.

  7. Herseyi asgari ucretliden bekliyorlar ama asgari ucretliye vermeye gelince cay kasiginin ucuyla veriyolar yaziklar olsun . .