Ekonomi

2019 Çeyiz Hesabı Desteği Başvurusu ve şartları

Uygun faiz oranları ile devlet katkısı ile çeyiz hesaplarına uygulanan katkı miktarlarının yeniden düzenlenmesi sonrasında çeyiz hesabı açanlara 9 Bin TL’yi bulan devlet katkısı ödemesi yapılacak.

2019 YILI ÇEYİZ HESABI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet tarafından açıklanan çeyiz hesabı devlet desteği başvuru şartları ise;

Tüm Bankalardan hesap açılabiliyor.

Türk vatandaşı olmak zorunlu.

T.C. vatandaşlığı olarak doğan ancak sonra herhangi bir sebeple T.C. vatandaşlığından çıkanlara verilen Mavi Kartlılarda başvuru yapabilecek.

TL bazında farklı vadeli mevduat hesabı bulunanlar çeyiz hesaplarının diğer vadeli mevduat hesaplarından farklı olması durumunda ise evlenmek isteyenlere sunulan yüksek faiz oranları ise yüzde 25 oranında devlet katkısı veriliyor.

Ayrıca 24 yaşını doldurmayan ve hiç evlenmemiş olması gerekiyor.

Ayrıca çeyiz hesabından faydalanmak için 27 yaşını doldurmadan önce evlilik yapılması gerekiyor ve 27 yaşını doldurmadan evlenenler ise çeyiz hesaplarına üç yıl botunca düzenli ödeme yapmaları durumunda biriken parayı alabilecekler.

18 yşaını doldurmadan çeyiz hesabı açtırmak isteyenler ise hesaplarını velileri ya da yasal vasileri ile açtırabilecekler.

18 yaşından önce kişiler kendi isimlerine çeyiz hesabı açtıramayacak.

DEVLET KATKISI DESTĞEİ NE KADAR?

Hesaba uygulanan faizler şöyle;

36, 48 ve 60 ay arasında değişim göstermekte ve 60 ayı bulan ödemelerde hesaba uygulanan faiz oranı %25’i bulurken devlet katkısı 9.000 TL’ye ulaşıyor.

36 ila 47 ay arasındaki ödemelerde hesaba, %20 civarında faiz uygulanıyor ve devlet hesap sahibine 6.500 TL katkı payı ödüyor. 48 ila 59 ay arasında ödeme gerçekleştiren hesap sahipleri %22 faiz alırken devlet katkısı 7.500 TL oluyor.

36 aydan az ödeme yapılmış hesaplara ise herhangi bir faiz veya devlet katkısı uygulanmıyor.