Ekonomi

2019 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? İstanbul Ve Ankara'da Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

2019 yılı Kurbanlık fiyatları araştırılmaya başladı. Vatandaşlar bütçelerine uygun olan kurbanlıkları almak için hayvan pazarlarına gitmeye başladı.

Ankara, İstanbul ve diğer illerde küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğu sorgulanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan detaylara göre vatandaşlar hem kurban pazarı fiyatlarını ve hem de kurban kesiminin nasıl olması gerektiğini sorguluyor.

Peki İstanbul ve Ankara’da kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar.

2019 ANKARA KURBANLIK FİYATLARI

Ankara’da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışları pazarlara getirildi ve ilk müşteriler satışlarını gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi tarafından Bağlum Karşıyaka Mahallesi’nde açılan kurbanlık satış pazarında, satılan küçükbaş kurbanlıklar 700 ile 2 bin TL, büyükbaş kurbanlıklar ise 7 bin ile 18 bin TL arasında satılmaktadır.

Büyükbaş hayvanların sağlık raporu, pasaport ve dezenfektan belgeleri ile küçükbaş hayvanların nakil belgelerini inceleyen ekipler görevlerine başladı. Ayrıca pazarlarda veterinerler görevlendirildi.

2019 İSTANBUL KURBANLIK FİYATLARI

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan yaptığı açıklamasında İstanbul’da kurbanlık fiyatlarının yüzde 10-15 civarında artmasını beklediklerini belirtti.

Ayrıca kurbanlık fiyatlarının satışının büyükbaşta 26, küçükbaşta ise 23 liradan başlayabileceğini ifade etti.

Bir Yorum