Ekonomi

2019 Mayıs Ayı Evde Bakım Parası Yatan İller Hangisi? Evde Bakım Parası Yatan ve Yatmayan İllerin Güncel Tam Listesi!

2019 yılının Mayıs ayına doğru yaklaşırken Mayıs ayı evde bakım parasının hangi illerde hesaplara yatırıldığı araştırılıyor.

İlgili vatandaşların banka hesaplarına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle beraber vatandaşların bakım ihtiyaçları karşılanmaktadır.

İşte 2019 mayıs ayı evde bakım parası yatan iller hangisi? Evde bakım parası yatan ve yatmayan illerin güncel tam listesi…

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2019 yılında evde bakım maaşı almak isteyenler başvuru şartarına uygun olmak zorundalar.

Bu şartlar ise;

1- Gelir kriterlerinin uygun olması,

2- Bakıma muhtaçlık kriteri,

3- Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Ayrıca evde bakım parası almak için hane halkının bütün gelirine bakılıyor. Buna engelli kişi de dahil edilmektedir ve ayrıca evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa İlçe Müdürlüklerine başvurular yapılmaktadır.

MAYIS AYI EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER LİSTESİ

2019 yılı Mayıs ayında evde bakım parası yatan iller ise şu şekilde;

Hatay, okat, Aksaray, Antalya, Ordu, Osmaniye, Giresun, Kırşehir, Karabük, Kırklareli, Bursa, Samsun, Mersin, Denizli, Zonguldak, İstanbul, Malatya, Tekirdağ, Aydın, Konya, Bilecik, Manisa, Ankara, Sakarya, Eskişehir, Adıyaman, Çanakkale, Niğde, Balıkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Rize, Bolu, Isparta, Adana, Hakkari, Van, İzmir, Diyarbakır, Iğdır, Çorum, Uşak, Kayseri, Yozgat, üzce ve Elazığ