Ekonomi

2019 Memur Toplu Sözleşme Zammı Ne Kadar Oldu? Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Memur Maaşı Zam Teklifini Reddetti!

3 milyon 200 bin memurun yanı sıra 2 milyona yakın memur emeklisini yakından ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde flaş bir gelişme yaşandı.

Memurların 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını kapsayan 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında hükümet ve memur sendikaları tekrar bir araya geldi.

16 Ağustos 2019 tarihinde memur maaşına zam teklifini açıklayan Bakan Selçuk’un açıklaması sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifi reddetti.

2019 memur toplu sözleşme zammı ne kadar oldu? Memur- sen genel başkanı Ali Yalçın memur maaşı zam teklifini reddetti… İşte ayrıntılar…

BAKAN SELÇUK ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk memur maaşına zam teklifi hakkında yaptığı açıklamasında;

“2020 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3.5, ikinci 6 ayı için yüzde 3 öneriyoruz. 2021 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 önerirken, ikinci 6 ayı için yüzde 2.5 orantısal artış öneriyoruz.” dedi.

Ayrıca hükümet memur ile memur emeklilerine 2020 yılında yüzde 3,5+3, 2021 yılında yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etti.

Bakan Selçuk açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Müzakerelerimiz kararlaştırdığımız çalışma takvimine uygun olarak ilerlemekte. Bu sene en fazla teklif gelen sözleşme yılı oldu.

Komisyon çalışmaları 8 Ağustos’ta tamamlandı ve bizlere ulaştı. Bu komisyon raporlarını büyük bir titizlikle değerlendirdik.

11 hizmet koluna ilişkin hazırlanan raporlarda var olan talepleri birkaç kategoride ayırdık. Değerlendirmelerimizi ivedilikle yapacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

TEKLİF REDDEDİLDİ

Çalışma Bakanı Selçuk’un teklifini açıklaması sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın zam teklifini reddetti ve;

“Makul değil, malul bir teklif. Teklifi dışarıda değerlendireceğiz.” dedi ve heyeti dışarı çağırdı.

HAKEM HEYETİ DEVREYE GİRECEK Mİ?

Hükümetin zam teklifi sonrasında pazarlık yaşanacak. Ancak görüşmelerle 22 Ağustos’a kadar anlaşma sağlanamaz ise hakem heyeti belirlenecek ve zam oranı açıklanacak.

MEMUR-SEN’İN TEKLİFİ NE?

Toplu sözleşme öncesinde açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl 8+7, ikinci yıl ise 6+6 zam ve ilk yıl yüzde 3 ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep ettiklerini söyledi.

Yalçın açıklamasında ise;

“Bu masaya dair kanaatimizin olumlu olduğunu her zaman ifade ettik. Memur-Sen teklifleri son derece gerçekçi.

Kamu işvereninin, bizim masaya getirdiğimiz teklifi dikkate alarak üzerinde konuşulabilir bir teklifle gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Bir Yorum

  1. Şimdiii bu verilen orana şaşırdım mı tabiiki hayır sebep iktidarda akp memur senin başında şahsiyetsiz bir başkan ( geçmiş dönemde gördük) biz memurların bu koşullarda bir beklentisi olmamasıda doğal tek yapılacak şey memur sen den ustifa etmek ve hiç bir sendikaya üye olmamak sendikacılık bu hükümette tüm fonksiyonlarını yitirmiştir.

  2. Hükümet ufak tefek demeden bir yığın dolusu milleti bezdiren kararlar alıyor ama hiç ders almıyorlar ki işte bunlar alaşağı eder iktidarları. Sizin önemsiz gördüğünüz mühimsemediğiniz vatandaşın sinir uçları ile oynamak. Perşembenin geleceği çarşambadan belli oldu Ak parti için.

  3. kiralar uçtu herşey 2 katına çikti kimsede moral yok yakında ya aç ya sokakta kalacaz Allah korusun..

  4. Bence zam degil maaslari yuzde 14 indirsinler buna da imza atar sendika geçmişte oldugu gibi ..bunlarin hala üyesi var ya esas sorun o …

  5. Bence zam degil maaslari yuzde 14 indirsinler buna da imza atar sendika geçmişte oldugu gibi ..bunlarin hala üyesi var ya esas sorun o …

  6. Herşeye yüzde bi milyon zam memura gelince sadaka veriyorlar çünkü başımızda memur-sen var onuda kabul eder