Ekonomi

2019 MTV 2. Taksit Ödemeleri Son Günü Ne Zaman? 2019 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Taksit Ödemesi Nasıl Yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2.taksit ödemeleri için son günler… Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemelerinin nasıl yapılacağı sorgulanmaya devam ediyor.

Araç sahipleri MTV 2.taksit ödemelerini farklı şekilde ödeyebilirler. 1 Temmuz 2019 tarihinde başlayan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2.taksit ödemeleri 31 Temmuz 2019 tarihinde sona erecektir.

Ayrıca Türkiye’de Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) taksit ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılmaktadır. Araç sahipleri 1-31 Ocak ile 1-31 Temmuz arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) taksit ödemesi yapıyorlar.

PEKİ MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Türkiye’de Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) taksit ödemesini yapmak için alt kısımdaki yolu izlemek mümkündür;

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr’de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

Üst kısımda yer alan şekilde ödeme yapamayan kişiler il ve ilçelerde bulunan vergi dairesi veznelerinden ve Gelir İdaresi internet sitesi üzerinden ödeme yapabilecektir.