Ekonomi

2019 Temmuz Ayında Uzman Çavuşların Maaşlarına Zam Yapılacak Mı? 2019 Yılı Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

Uzman çavuşlar arasında rütbeli olanlar bulunmaktadır ve bunun yanı sıra görev, meslek sınıflarına ya da kıdemlerine göre uzman çavuş maaşları farklılık göstermektedir.

Bu nedenle uzman çavuşlar arasında sınıflara göre daha yüksek maaş ödemesi yapılabilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli olan uzman çavuşların maaşları ve hakları görev yaptıkları bölge, operasyon veya TSK’nın kendi içinde uyguladığı hükümlere göre değişmektedir.

Görev tazminatı ise uzman çavuşun görev aldığı terör bölgesinde bulunmasından dolayı daha yüksek olarak ödenir.

2019 YILI UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Jandarma uzman çavuşların maaşları hakkında bir diğer önemli hususta garnizon olarak bilinir. Türkiye’de garnizonlar beş bölümden oluşmaktadır ve aralarına 4. ile 5. garnizonda görev yapanlar doğu ve güneydoğu bölgelerinde görev yapanların maaşları daha fazladır.

2019 yılı başlarında alınan kararlara göre Türkiye sınırları içinde görev yapan uzman çavıuşların maaşları 4 Bin 100 Türk Lirası ile 4 Bin 500 Türk Lirası arasında değişmektedir ancak bu rakam doğu ve güneydoğu bölgeleri görevlerinde 6 Bin Türk Lirası ile 6 Bin 500 Türk Lirasına çıkmaktadır.

Eşi çalışmayan uzman çavuşa ek olarak 270 Türk Lirası ve emekli olan eş için ise 35 Türk Lirası 6 yaşından küçük olan her çocuk adına ek 80 Türk Lirası ve 6 yaş üzeri çocuk için ise 55 Türk Lirası ödeme yapılmaktadır.

2019 TEMMUZ AYINDA UZMAN ÇAVUŞLARIN MAAŞLARINA ZAM YAPILACAK MI?

Ayrıca uzman çavuş maaşları memur ile memur emeklilerinin maaşlarına 2019 yılı Temmuz ayında yüzde 5 zam ilk 6 aylık enflasyon yüzde 5’i geçmesi halinde enflasyon farkı ödemesi yapılacaktır.

Diğer yandan uzman çavuşların evli olması veya olmaması 231 Türk Lirası tutarında fark oluşturmaktadır. Evli olanlara çocuk yardımı veriliyor ancak bekar olanlara ödeme yapılmamaktadır.