Ekonomi

2020 Almanya İşçi Alımı ! İşte Başvuru Adresi ve Adaylarda Aranan Şartlar

Almanya işçi alımı 2020 şartları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Başbakan Merkel tarafından bir zirve düzenlendi ve toplantıya bakanlıklar ve yetkililer katıldı. Ayrıca Almanya’da çok sayıda şirketin nitelikli işçi bulma konusunda sorun yaşadığı ifade edildi ve bu sorunun çözülememesi durumunda bazı şirketlerin ülkeden ayrılabileceği belirtildi. 

BAŞVURULAR NEREDEN?

Konu ile ilgili olarak 20 – 45 yaş aralığında her Türk vatandaşı sağlık engeli olmadığı sürece Almanya işçi alımı için başvuru yapabilecek. Bu bağlamda adaylar “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabileceklerdir. 

Almanya’da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir birim görevlendirilecek. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak. Ayrıca nitelikli işçi alımı için vize işlemleri hızlandırılacak ve gelenlerin meslek eğitimi ve diploması tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı aranmayacak. Alımlar kapsamında başvuruların kabul edileceği meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri bulunduğu ve Hindistan, Brezilya ve Vietnam gibi çok sayıda ülkeden göçmen alımı yapılabileceği ifade edildi. 

Alman Zanaatkarlar Birliği Başkanı Hans Peter Wollseifer ise yasanın önemine vurgu yaparak vize alma süreci de dahil olmak üzere çalışmaların “hızlı ve bürokratik olmayan” bir biçimde uygulanması çağrısında bulundu. Wollseifer, “Şu anda sektörde kalifiye çalışan olmadığı için 250 bin kişilik boş pozisyon doldurulamıyor” dedi.

AÇIK BULUNAN İŞLER

Yasanın yürürlüğe girmesi arefesinde nitelikli işgücünün Almanca öğrenmesi, vize işlemlerinin hızlandırılması ve diğer bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla Almanya dışında işçilerin geleceği ülkelerin sınırları içerisinde de bazı çalışmalar yapılması bekleniyor. Alman hükümetinin bu yolla işçiler ülkelerinden çıkmadan önce uyum sorununu en aza indirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Almanya’da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor.