Ekonomi

2020 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak? Asgari Ücret İlk Toplantısı Ne Zaman?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2020 yılı asgari ücret zammına çevrildi. Türkiye’de hemen, hemen ülkenin yarısından çoğu asgari ücret ile geçinmeye çalışıyor.

Bu nedenle asgari ücret ülke ve ferah yaşam açısından büyük önem taşıyor. Bekar ve evli çalışanların yanı sıra, yeni mezun olup iş bakanlar, başka bir iş yerine girmek isteyenler ve daha pek çok kişi asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını sorguluyor.

Asgari ücret ile beraber AGİ hesaplamasının neye göre yapılacağı merak konusu. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir. 

2020 YILI ASGARİ ÜCRET GEÇERLİ TARİHLERİ

Aralık ayında netleşen ve Ocak ayından itibaren ödenen asgari ücretin 2020 yılında yüzde kaç oranında bir zamla artış göstereceği tartışılmaya devam ediyor.

Ayrıca 2018 yılında yürürlüğe giren 7103 sayılı torba kanunla 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 32. maddesine fıkra  eklenmişti ve bununla beraber gelir vergisi tarifesinden etkilenen asgari ücretli vatandaşlara Ocak ayında net ücretlerinin kaç olursa olsun yıl boyunca da aynı ücreti almalarına imkan verilerek AGİ ödemesi yapılıyor.

Yılda bir defa zam yapılan asgari ücret her yıl 1 Ocak- 31 Aralık 2019 tarihleri arasını kapsamaktadır. Bu nedenle Haziran veya Temmuz aylarında hiçbir çalışan asgari ücret zammı alamayacaktır. Ancak kişilerin çalıştığı işyerine veya işverenin inisiyatifine bağlı olarak özel zam yapılabiliyor.

Ancak resmi kayıtlara göre yıl ortasında herhangi bir asgari ücret- AGİ zammı dahil verilmemektedir.

Bir Yorum

  1. şimdi sovmenin tam zamanı 2020 liraya bir bakan milletvekili baskan bir ay doyursun kendini kendimi asacagim

  2. Asgari üçretten gelir vergisinin kalkması lazim.çalışandan değil.kazanan dan vergi alınması lazim.

  3. 3500 olmasa evi kira 3.yada 4 çocuk olan vay haline biter kafasına skar

  4. Kendilerine bin tl'lerle zam yapıyorlar halka kuruşla lira ile zam. Haram olsun aldığınız maaşlar ve yediğiniz rüşvetler çaldıklarınız. Bu topraģın altıda var. Orası buradan çok çetin. Allahın gazabı bize bunu yaşatanlara olsun.

  5. Kendilerine bin tl'lerle zam yapıyorlar halka kuruşla lira ile zam. Haram olsun aldığınız maaşlar ve yediğiniz rüşvetler çaldıklarınız. Bu topraģın altıda var. Orası buradan çok çetin. Allahın gazabı bize bunu yaşatanlara olsun.

  6. Tayyip gitmedikçe ne ekonomi ne adalet ne huzur var bu ülkede.

  7. Asgari ücret enaz 3000₺ olmalı bunu yapacak devlet yok bu ülkede

  8. Çok güzel kiralar oldu 1500 asgarî ücret 2000 yazık 3 çocuk anne baba vay vay halimize bunu okulu bunu yemesi bunu giyinmesi bunu elektirik su vAllaha hayret biz nasil yasiyoruz bu milletin ahi kimsede kalmaz onceden kasikla sim di cay kasiginin ucunda gecimimiz ne diyim Rabbim yar ve yardimcimiz olsun bence biray eşek gibi calismani karşılığı 2000 değil 4000 olmalı ama çok zor

  9. Devlet memurlari varken be ülkede işci olarak 2020 tlye ne yapacani sasirsin o kadar cokki 2020 tl ile gecimini saglayan gecesi guunduzu olmayan insanlar icin devlet buyukleri El insaf el vicdan diyorum neden bi memur duzeyine cikartilipta hersey yolunda gitse ondan sonra neyimis efendim elin adami 3 5 cocuguna bakabilmek icin hırsızlık yapmış ellerin dert gormesin denecek insanlar var sayin devlet buyukleri gorun duyun

  10. Sovmekle haklısınız emekli alıyo bayram haşlıgı 1 milyar adam 5 milyar alıyo seviniyor bunası devlet bunası ülke 2020 liraya kiramı vercez evin giderinimi vercez kurban bile kesemiyoruz işçiye deyer vermeyen bi ülkedeyiz bu açık bi konudur

  11. Asgari ücreti 2500 tl olsa biraz daha iyi olur, 3000 tl yapacaklarını sanmam.