Ekonomi

2022 Aylığı Maaşı Şartları Neler? Kimler Alabilir?

Engelli vatandaşlarımızlar 3 er aylık dönemlerle beraber ödenen 2022 maaşı hakkında detaylar belli oldu. 2022 maaşından kimler yararlanabilir? 2022 maaşı almak için hangi şartlar gerekiyor? 2022 maaşı hakkında tüm detayları sizler için paylaşıyoruz.

Engelli aylıkları 2022 sayılı Kanun Hükümleri uyarınca bağlanabiliyor. Söz konusu kanuna göre engellilere 3 şekilde ödeme yapılmasına olanak sağlanıyor. İlk olarak 18 yaşından büyük ve engellilik oranı yüzde 70 üzeri olanlara, ikinci olarak 18 yaşından büyü ve engellilik oranı yüzde 40- 69 arası olanlara ve üçüncü olarak ise 18 yaş engelli yakını olan kişilere maaş bağlandığı biliniyor.

Diğer yandan şart olarak; 65 yaşını doldurmuş ve muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara aylık bağlanıyor. 2018 yılına girdiğimiz dönem içerisinde 2022 aylığı hakkında miktarlar belirlendi. 65 yaş maaşı diğer adıyla 2022 maaşı üç aylık dönemlerde ödenen bir aylıktır ve bu aylıklar her yılın içerisinde Ocak ve Temmuz ayları dönemleride ödenir. Bu ödemelerden yararlanmak için kişilere belirtilen şartlara haiz olunması istenilirken SGK’dan herhangi bir gelir veya aylık alıyor olma durumu olmaması istenilmektedir. 

2022 engelli maaşları kimsesiz, özürlü veya özürlü olan yakını, bakıcısı ileri yaşlarda maddi sıkıntısı bulunan yaşlılara 3 aylık dönemlerde ödenen aylıktır. Söz konusu 2022 engelli maaşları bulunulan ay içerisinde PTT hesaplarına yatılıyor. Ayrıca 2022 maaşı ödeme günleri T. C. kimlik numarasının son rakamına göre bölünerek yapılıyor.

GEREKLİ İŞLEMLER

2022 sayılı Kanunun 5. maddesi uyarınca bağlanacak olan aylıklara ilişkili olarak başvuruların kişilerin adreslerine dayalı olarak nüfus kayıt sisteminde kayıtlı ikametagın bulunduğu Vakfa yapılmaktadır. Başvurular şahsen ve yazılı olması esas alınırken makme tarafından alınmış karar örneği başvuru

İSTENİLEN BELGELER

2022 maaşından yararlanmak isteyenlerden istenilen belgeler olarak; Mal bildirimi, Dilekçe, Vukuatlı nüfus kayıt belgesi, Sağlık kurulundan alınan birrapor, 2 tane vesikalık fotoğraf, Fakirlik kağıdı, Maaş almadığınızı belgeleyen bir resmi kağıt sıralanmış durumdadır.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. babam emekli babamla beraber ikimiz yaşıyoruz %52 oranında raporum var çalışmıyorum üzerime kayıtlı hiç birşeyim yok maaş alabilirmiyim