Ekonomi

2100 Kabin Memuru Alınacak! THY'den Yeni Açıklama Geldi!

Türk Hava Yolları kadrosunu giderek büyütüyor. Pilotlarından, görevlilerine, teknik ekibinden hizmetlilerine kadar dev bir aile haline gelen THY yeni dönemde kabin 2 bin 100 kabin memuru alacak.

Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamalarda ise;

“Türk Hava Yolları büyüyen filosuyla birlikte, sayıları 11 bine yaklaşan kabin memuruna ilave olarak 2019 yılında 2 bin 100 Türk kabin memuru istihdamı planlamakta.

Filonun büyümesine paralel olarak kabin memuru sayısının 2019’da 13 bine ulaşması öngörülmekte” dedi.

Dünya genelinde 122 ülkeye en çok dış hatlar seferi düzenleyen havayolu şirketi olarak bilinen THY farklı yabancı dilleri bilen kabin memuru sayısını artırmaya devam ediyor.

2100 Kabin Memuru Alınacak! THY'den Yeni Açıklama Geldi!

İlk olarak Hint Okyanusu’nda yer alan Mauritius’ta 50 yabancı adayın işe alım süreci başlatıldığı belirtilirken, Maritiuslu kabin memurları bildikleri yabancı dillere uygun olarak Fransızca, Hintçe ve Çince konuşulan hatlarda görevlendirileceği ifade ediliyor.

Ayrıca Baltık ülkesi Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki seçme ve değerlendirme süreci sonunda 20 Litvanyalı kabin memuru adayının işe alınmasına karar verilirken Litvanyalı kabin memurları Rusça konuşulan hatlarda görev yapacağı konuşuluyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA