Ekonomi

27 Ağustos'tan geçerli olmak üzere benzin ve motorine büyük zam geliyor!

Geçtiğimiz hafta litre bazında benzine 6 kuruş, motorine 17 kuruş zam gelmişti. Akaryakıt sektörü kaynakları, olağanüstü bir değişiklik olmaması durumunda litre bazında benzine 16 kuruş, motorine 18 kuruş zam planlandığını söyledi. Aslında bugün devreye girmesi planlanan zamların, bir süredir beklediği ama 27 Ağustos 2019 salı günü devreye gireceği bildirildi.

9 Ağustos’ta 5.44 seviyesine kadar gerileyen kurun bugün 5.79’a kadar yükselmesi, akaryakıt fiyatlarındaki artışın temel nedeni olarak gösterildi.

Akaryakıt sektörü, petrol fiyatları ve kura bağlı olarak dalgalanan fiyatlardaki değişikliklerinin hemen devreye girmesini istiyor ancak Ankara bir süredir fiyat değişimlerini resmi bir düzenleme olmamasına rağmen salı günleri devreye girmesine izin veriyor.

BENZİN VE MOTORİNİN ZAMLI FİYATI NE KADAR?

Benzinde pompaya yansıyacak 16 kuruşluk artış ile birlikte İstanbul’da benzin litre fiyatının 6,69 liraya Ankara’da 6,83 liraya mir’de 6,83 liraya motorinin ise pompaya yansıyacak 18 kuruşluk artışla birlikte İstanbul’da motorinin litresi 6,24 den 6,35 e Ankara’da 6,44 liraya İzmir’de ise 6,46 liraya yükselmesi bekleniyor

Bir Yorum

  1. Büyük bir zam geliyor diye milleti gerecek haber yapmayın. Gelen 18 kuruş her zaman gelen zam fiyatı.