Ekonomi

28 Kasım 2017 Güncel Altın Fiyatları

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik devam ediyor mu? Geçtiğimiz günlerde rekor seviyelere ulaşan altın yeni güne nasıl başladı? Altın yükseliyor mu? Düşüyor mu? Yatırımcıların ve birikim yapmak isteyenlerin merakla takip ettiği altın fiyatları yükselmeye devam ediyor mu?

İşte 28 Kasım 2017 Salı güncel altın fiyatları…

Altın Düşüyor Mu?

Son dönemlerde yükselişte olan altın fiyatları yükseldiği noktada kalmış gibi görünüyor. Yatırımcıların ve düğün nişan gibi törenler için hediye almak isteyenlerin merakla takip ettiği altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Son zamanlarda sıkça sorulan ve merak edilen altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

Altın Ne Kadar Oldu?

28 Kasım 2017 Salı günü gram altın 159-160 lira olarak dikkatleri çekiyor. Gram altın 162,51 liradan alınırken, 162,58 liradan satışa sunuluyor. Çeyrek altın, 260,07 liradan alınırken 266,57 liradan alıcısını buluyor. Yarım altın da 520,13’den alınırken 533,14 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını ise 1.079,53 liradan alınıp 1.095,85 liradan alıcı buluyor. Tam ziynet de 1.041,81 liradan alınırken 1.075,16 liradan satışa sunuluyor.

Yatırım İçin Hangi Altın Türü Tercih Edilmeli?

Yatırım yapmak amaçlı kullanılacak altın türü gram altındır. Yatırımcılar genelde cumhuriyet altını ve çeyrek altın türünü tercih eder. Ancak yatırım için ilk aşamada gram altın tercih edilmelidir. Altın yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi alış ve satış fiyatı arasındaki fiyat farkıdır. Aradaki fark ne kadar az ise yatırımınız o kadar değer kazanır. Alış satış arasındaki bu farkı belirleyen temel unsur ise işçiliktir. 

Altın türündeki işçilik ne kadar az ise alış satıştaki fiyat farkı da o kadar az olacaktır. Gram altın işçiliği en az olan altın türüdür. Bundan dolayı da alış satıştaki fiyat farkı diğer altın türlerine göre daha düşük seviyededir.

Kamupersoneli.net – ANKARA