Ekonomi

3 Aylık ücretsiz maaş desteğine nasıl başvuru yapılır? Başvuru şartları neler?

Bakan Albayrak’ın yapmış olduğu açıklamaya göre 3 ay boyunca ücretsiz ine çıkartılanlar ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlara destek ödemesi yapılacak. Bin 170 TL maaş desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların merak ettiği bütün detaylar haberimizde..

DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmeleri anlatan Bakan Albayrak, destek ödemesinden kimlerin yararlanabileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bin 170 TL’lik ödemelerden kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan ve ücretsiz izne çıkartılan vatandaşlar faydalanabilecek.

3 Aylık ücretsiz maaş desteğine nasıl başvuru yapılır? Başvuru şartları neler?

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurunun nasıl yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Destek uygulamasından 15 Mart tarihinden sonra işten çıkartılan vatandaşlar faydalanabilecek.

MAAŞ DESTEĞİ KAÇ AY SÜRECEK?

Bakan Albayrak’ın açıklamasına göre bin 170 TL’lik maaş desteği 3 ay boyunca devam edecek. Şu ana kadar kısa çalışma ödeneği için 2 milyon çalışan için başvuru bulunuyor. Bakan başvuruların 700 bininin onaylandığını duyurdu. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan yahut bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza da maaş desteği vereceğiz. Bu kapsamda aylık 1170 lira maaş desteğini de inşallah sağlayacağız. Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firmamız, 2 milyondan fazla çalışan başvurdu”