Ekonomi

3 Milyon Kişinin GSS Borcu Siliniyor

Torba yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumuna katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesi hakkında da konuştu.

Daha önceki haberlerimizde de GSS borçlarının silineceğini ve bu aftan 25 yaşın altındakilerin faydalanacağını dile getirmiştik. 25 yaşın üstündeki kişilerin ise borçlarında herhangi bir af söz konusu olmayacak. 1 Kasım seçimlerinden önce hükümetin seçim vaatlarinden biri olan GSS borçlarının silinmesi torba yasaya eklenip meclisin yolunu tutmuştu.

Zaman zaman Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet yetkilileri konu hakkında açıklamalarda bulunuyor, borçların silineceğini dile getiriyordu. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının yakın zamanda silineceği fakat herkesin değil sadece 25 yaş altındaki kişilerin borçlarının silineceği açıklandı.

3 Milyon 296 Bin Kişinin GSS Borcu Silinecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki konuşmasında GSS prim borcu affından yararlanacak kişi sayısının 3 milyon 296 bin olduğunu açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SoyluGSS prim borcu silinecek 3 milyon 296 bin kişinin borcunun karşılığı 3 Milyar 736 Milyon TL olduğunu dile getirdi.

4 Milyon 600 Bin Kişinin GSS Borcu Silinmeyecek

25 yaşından büyük 4 milyon kişinin borçlarının silinmeyeceği ve böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığı daha önce açıklanmıştı. 25 yaşından büyük ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar sık sık bize ulaşıp durum hakkında sorular soruyor. Bakanlığın açıklamalarına göre bu aftan sadece 25 yaş altındaki gençler faydalanıyor.

Kamu haberleri, son dakika gelişmeleri, sınavlar, kamu personel alım haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net ‘i takip etmeye devam edin. Yoğun talep üzerine forum.kamupersoneli.net açıldı. Kamu personeli forumunda tartışmalara katılabilir, öneri ve şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Sayin ilgili peki benim yasim 27 fakat borclar 2012 ve 2013 tarihlerinde yazilmis yani o zamanlar 25 yasin altindayim o yastaki borclar silinecekmi

  2. İnşaALLAH silinir borçlar çok saçma buluyorum bana da geldi ve okuyorum şuanda aradaki okumadığım boşluktan dolayı çıkan bir borç :) çalışsan borç çalışmasan borç :) Dünya işte.. Hayırlısı olsun hakkımızda.

  3. ya herkesin borcu siinsin söz verdiler o yüzden o verdim

  4. söz veriyorlar oyları kapmak için sonra işin içinden nasıl sıyrılacağız diye yaş sınırı getiriyorlar bu kadar iki yüzlülük olmaz..

  5. zaten bizi haksız yere borçlandırdığınız zaman 25 yaşın altındaydık bir defa faydalanmadığım bir hizmetten nasıl borçlandırıyorsunuz böyle bir rezalet anca türkiyede olur

  6. ALAHTAN 18E GİRDİM 1 MİLYAR ÇIKARMIŞLAR BORCU YIRTTIK YİNE ULAN SANSA BAK YA

  7. 23 yasindayim borclar ne zaman silinecek kesin tarih bellimi

  8. Allah aşkına 25 yaşı gss siliniyorda bizlerde yaşmı küçültelim bırakın ya

  9. Ulan zaten borç cikanda 25 yasinin altindaydim. Yaziklar olsun bu gss sigortasiyla ugrasacaginiza ordu gibi koruma makam araba ve sofirlerinizden vaz gecin iste o zaman ulke kalkinir