Ekonomi

3 Sektöre 400 Bin İşçi Alımı Yapacak

 3 Sektöre 400 Bin İşçi Aranıyor

2017 yılında üç sektör 400 bin kişiye yeni iş olanağı sağlayacak. Ekonominin en önemli sektörlerinden birisi olan inşaat sektörü 2017 yılında 300 bin vatandaşa yeni iş imkanı sağlayacak. İnşaat sektörünü 50 bin kişilik işçi ihtiyacı olan iç giyim ve 30 ile 50 bin kişi arasında işçi ihtiyacı olan gıda parekendesi sektörü takip ediyor.  

İŞSİZ SAYISI 3 MİLYON 127 BİN

İşsizlik oranı 2016 Yılının Ekim ayı itibariyle %10,7 olarak açıklandı. Ülkemizde hali hazırda 3 milyon 127 bin işsiz bulunuyor. Her sene 800 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanıyor fakat bu rakam yetersiz oluyor çünkü işe katılım arzında yoğunlaşma bulunuyor. Bunun en büyük nedenlerinden birisi gelen genç nüfus ve kadınların da iş hayatına daha yoğun atılımları olarak açıklanıyor.

İŞÇİ BULMAK HER GEÇEN GÜN DAHA ZOR HALE GELİYOR

2017 yılında bazı sektörler yapacakları atılımlar için işçi ihtiyaçlarını karşılamak zorundalar fakat , durum o kadar basit değil. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi bazı sektörlerin işçi bulmaları oldukça zor oluyor. Özellikle iç giyim sektöründe işçi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Gelen işçileri tutmak da ayrı mesele, çünkü hem iş yükü ağır hemde ücretler genellikle asgari ücret seviyesinde kalıyor. Durum böyle olunca işçiyi tutmak zorlaşıyor. Sektör temsilcileri işçi bulamamaktan, işçiler düşük maaşlardan şikayetçi. Bakalım 2017 yılı ekonomiye neler geitrecek?

Kamuya personel alımlarından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA