Ekonomi

3600 ek gösterge, EYT, KYK Borçları ve Taşerona kadro bekleyenler dikkat! TBMM'de flaş gelişme

Türkiye’nin gündemine oturan konuların çözülmesini yıl başından beri milyonlarca kişi merakla bekliyordu.

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN OLACAK?

Türkiye’nin yıllardır çözülemeyen sorunların başında gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) her seçim döneminde çözülmesini beklerken bu yıl da beklentileri gerçekleşmedi. Hatta Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasama yılının sona ermesiyle moralleri iyice bozuldu.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNİ BEKLEYENLERİN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Kamu kurumlarında çalışan polisler ve öğretmenler başta olmak üzere sayıları 1 milyondan fazla kamu personeli seçim öncesi verilen ek gösterge zammını bekliyordu. 3600 Ek göstergelerini bekleyen polisler, hemşireler, din görevlileri ve öğretmenler bundan dolayı emekli olmadan çalışmaya devam ediyor. Emekli olmak için 3600 ek göstergeyi bekleyenler TBMM’nin yasama yılının sona ermesinin ardından tüm umutlarını bu yıl kaybetti.

3600 ek gösterge, EYT, KYK Borçları ve Taşerona kadro bekleyenler dikkat! TBMM'de flaş gelişme

KYK BORÇLARI

Üniversite okurken KYK kurumları tarafından verilen KYK kredileri ile ilgili milyonlarca öğrenci borç düzenlemesinin gelmesini, faizlerin silinmesini ve yapılandırma gelmesini merakla bekliyordu. Ama bu yıl yasama yılı içerisinde KYK borçlarının gündeme gelmesine rağmen somut kararlar alınamaması öğrencileri kara kara düşündürdü.

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Kadro bekleyen taşeron işçiler de aynı şekilde TBMM’de konunun gündeme gelmesini beklemesine rağmen TBMM’de bu konuda bir düzenleme henüz yapılmadı.